Helmond Sport / 13 juli 2016

Robert van Koesveld op huurbasis naar Helmond Sport

Helmond Sport huurt komend seizoen Robert van Koesveld van SC Heerenveen. De 21-jarige verdediger kwam in het verleden al uit in de Jupiler League, voor Jong Ajax. Hij zal per direct aansluiten bij de selectie van Helmond Sport.

 “We zijn tevreden dat we als club een speler zoals Robert kunnen huren om een belangrijke rol te vervullen in onze verdediging. Robert heeft een goede opleiding gehad bij Ajax en SC Heerenveen als linker centrale verdediger. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij ook al ervaring op kunnen doen in de Jupiler League. Daarnaast is het een voordeel dat hij ook bij SC Heerenveen al heeft samengespeeld met Stephen Warmolts”, vertelt Roy Hendriksen, hoofdtrainer Helmond Sport.

Robert van Koesveld: “Ik ben blij dat ik dit seizoen voor Helmond Sport mag uitkomen. Ik hoop veel minuten te maken, mezelf te ontwikkelen en mijn steentje bij te dragen aan het elftal. Na een goed gesprek met trainer Roy Hendriksen heb ik de keuze voor Helmond Sport gemaakt. De trainer heeft een helder en duidelijk verhaal voor mijn ontwikkeling en voor het team, dat sprak me erg aan.“

Van Koesveld is begonnen in de jeugdopleiding van SC Heerenveen. In 2012 maakte hij de overstap naar Ajax. Tijdens de winterstop van 2015 keerde hij terug bij SC Heerenveen. Ook kwam de verdediger uit in de jeugdelftallen o17 en o18 van het Nederlands elftal.