Helmond Sport / 29 december 2022

Per 1 februari 2023 wordt Ron van den Bekerom aangesteld als Algemeen Manager van Helmond Sport, samen met Directievoorzitter Philippe van Esch en Technisch Manager Jurgen Streppel neemt hij zitting in het nieuw te vormen managementteam. Philippe van Esch vertegenwoordigt hierbij de statutaire bevoegdheden vanuit het stichtingsbestuur van Helmond Sport.

De 38-jarige Ron van den Bekerom is al sinds 1 juli 2022 op consultancy basis werkzaam voor Helmond Sport, waarbij hij bezig is met het uitzetten van de strategische koers van de club voor de komende jaren. In zijn nieuwe rol wordt hij verantwoordelijk voor de (door)ontwikkeling van de organisatorische kant van Helmond Sport richting het nieuwe stadion (eind 2024). Van den Bekerom heeft hierbij de opdracht om, samen met de al aanwezige medewerkers en vrijwilligers, te komen tot een sterkere werkorganisatie, een vernieuwde commerciële strategie én een betere maatschappelijke positionering.

Van den Bekerom is afkomstig uit het Noord-Limburgse Horst en loopt inmiddels al jarenlang rond in het betaald voetbal. Als consultant heeft hij o.a. werkzaamheden verricht voor VVV-Venlo en Fortuna Sittard. Momenteel heeft hij, naast die voor Helmond Sport, ook een opdracht bij KNVB Expertise, het centrum voor onderzoek en kennismanagement voor het Nederlands betaald voetbal. Beide opdrachten lopen nog door in de maand januari, waarna hij op 1 februari officieel zal starten in zijn nieuwe functie.

Van den Bekerom over zijn aanstelling: “Afgelopen half jaar heb ik de club al goed mogen leren kennen, wat mij opvalt zijn de vele betrokken mensen door alle lagen heen. Ik geloof in de groeipotentie van de club en kijk er naar uit om samen met medewerkers, vrijwilligers, bestuursleden, sponsoren en supporters de club omhoog te helpen”.

Philippe van Esch over de benoeming van de nieuwe Algemeen Manager: “De afgelopen tijd zijn we als bestuur druk bezig geweest om onze organisatie toekomstbestendig te maken. De aanstelling van een Algemeen Manager past hier uiteraard volledig in. Ron heeft in het half jaar dat hij voor Helmond Sport werkt een prima indruk gemaakt op de vele stakeholders binnen en rondom Onze Club.”