Helmond Sport / 28 september 2019

Helmond Sport onder 13 jaar heeft de eerste zege van het seizoen behaald, in het SolarUnie Stadion won het team van Nick Bronzwaer en Glenda van Lieshout met 5-0 van de leeftijdsgenoten van Urk. 

In het eerste kwart van de wedstrijd kwam Helmond Sport niet verder dan het ooit door Louis van Gaal geïntroduceerde ‘kansen op kansen’. Voorzetten van links van Daan Kretschmer en Noa Paolo hadden meer gevaar opgeleverd als ze wat eerder waren verstuurd. De eerste daadwerkelijke kans leverde meteen de verdiende openingstreffer op, Noa Paolo profiteerde van weifelend ingrijpen van de Urkse verdediging en rondde beheerst af (18’ ;1-0).

Daarna volgden de kansen elkaar in sneltreinvaart op, maar toen de scheidsrechter voor rust floot was er in de stand nog geen verandering gekomen. De arbiter had echter niet in de gaten dat een helft 35 i.p.v. 30 minuten duurt. In de ‘verlenging’ scoorde Noa Paolo nog twee keer, zijn hattrick zorgde voor de échte ruststand van 3-0.

Na de rust bleef het spelbeeld onveranderd. Een prima combinatie leek te worden afgerond door Samet Pandal, maar zijn inzet stuitte via de onderkant van de lat weer terug in het veld. Daar stond Noa Paolo klaar voor zijn vierde treffer, maar deze werd geannuleerd wegens buitenspel. De vierde treffer voor Helmond Sport kwam er wél, een schot vanaf de rand van het strafschopgebied van Tijn Landheer ging in de uiterste hoek (59’ ;4-0). De eindstand kwam tot stand door een corner van Julian Botterweck, Daan Kretschmer kopte fraai in (65’ ;5-0).

Opstelling Helmond Sport O13 (4-3-3 formatie):
Ward van Sleeuwen ; Bart van Gog, Mees Rooijakkers, Dayen Geerts, Daan Kretschmer ; Alto Gjoka, Tijn Landheer, Cheick Arouna Fofana ; Samet Pandal, Joep Kivits, Noa Paolo.
Ingevallen: Mauro Gilsing, Taeke Captein en Julian Botterweck.
Geblesseerd: Jesse Dortmans en Daan van Gog (keeper).

Ook Helmond Sport O14 mocht drie punten bijschrijven, van VVV Venlo O14 werd met 0-5 gewonnen.