Helmond Sport / 16 april 2019

Helmond Sport onder 13 jaar heeft vanavond in het SolarUnie Stadion een 7-1 overwinning behaald op Union, eerder dit seizoen werd in Malden al met 0-7 gewonnen. Zoals verwacht nam Helmond Sport vanaf de aftrap het initiatief, al na drie minuten had linksbuiten Daan van der Linden de eerste scoringskans. Een minuut later werd de score daadwerkelijk geopend, spits Thijs Joosten verscheen alleen voor de Maldense keeper (4' ;1-0). Met een moyenne van een scoringskans per 3 minuten ging de eerste helft verder, al is het nog de vraag of de tweede Helmondse treffer wel een echte kans mag worden genoemd, want het schot vanaf twintig meter van rechtsback Khalid el Arnouki viel de categorie uitzonderlijk (12' ;2-0).

De zeventig toeschouwers moesten even geduld hebben voor de volgende treffer, deze werd ingeluid door een overtreding in het eigen strafschopgebied van een Union-verdediger, de toegekende penalty werd benut door Tarik Essakkati (24' ;3-0). Een minuut later lag de bal weer in het net, nu door toedoen van Thijs Joosten die profiteerde van het overzicht van Thijs Vosselman (25' ;4-0). In de extra-tijd van de eerste helft profiteeerde Daan van de Linden van een foutje van de Union-keeper die een vrije trap van Cas Molenaar niet onder controle kreeg (30'+2 ;5-0).

Na de rust kregen de gasten heel wat meer aandeel in de tot dan toe eenzijdige wedstrijd. Toch slaagde Helmond Sport O13 er in om de score op te voeren, uit een corner van Daan van der Linden tikte Nassim Izmar van dichtbij binnen (40' ;6-0). In de slotfase kwam er nog een treffer bij toen Julian Geerts het beslissende schot loste na een leuke scrimmage in de doelmond (60' ;7-0). In de blessuretijd kregen de gasten loon naar werken, de op basis van de tweede helft dikverdiende tegentreffer kwam van de voet van Jurre Visser die met een geplaatst schot doelman Tijn Willems passeerde (60'+2 ;7-1).

In tegenstelling tot PSV afgelopen zondag slaagde het team van Nick Bronzwaer en Glenda van Lieshout er dus wel in om aan het doelsaldo te werken. Alhoewel de achterstand op koploper Achilles '29 momenteel nog vier punten bedraagt, heeft Helmond Sport nog alles in eigen hand. Als de resterende vier wedstrijden (inclusief de slotwedstrijd in Groesbeek bij de nu nog ongeslagen lijstaanvoerder) worden gewonnen, is de titel sowieso een feit.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie): Wessel Brugmans ; Khalid el Arnouki, Anouar Lemrini, Daan Raijmakers, Thijs Vosselman ; Cas Molenaar (aanvoerder), Ties Mezenberg, Tarik Essakatti ; Jayden Davelaar, Thijs Joosten, Daan van der Linden.
Ingevallen: Brence van Asten, Julian Geerts, Nassim Izmar en Tijn Willems (keeper).
Geel/Rood: Geen.
Geschorst: Assim Farah.
Afwezig: Onesime Zimuangana.

De stand aan kop in de Tweede Divisie C (competitie over 22 duels):
1. Achilles '29 19-51 (+45).
2. Helmond Sport 18-47 (+63).
3. FC Eindhoven 18-41.
4. Fortuna Sittard 18-34.