Helmond Sport / 23 maart 2019

Helmond Sport onder 13 jaar heeft vandaag een ruime zege geboekt op Blauw Geel ’38. De heenwedstrijd in Helmond eerder dit seizoen leverde al een 5-0 overwinning op, nu kwamen op het fraaie Willem Alexander Sportpark in Veghel evenzo fraaie 2-6 eindcijfers op het scorebord.

Julian Geerts bracht zijn team al heel snel op voorsprong (3’ ;0-1), en amper vier minuten later had de prima spelende spits zijn tweede treffer op de schoen, maar kwam in een te moeilijke hoek nadat de keeper al was omspeeld. In de periode daarna had Helmond Sport moeite om onder de (hoge) druk van de thuisclub uit te komen, de verdubbeling van de voorsprong kwam dat moment eigenlijk uit de lucht vallen. Deze opmerking kan ook letterlijk worden genomen, want (opnieuw) Julian Geerts scoorde met een werkelijke prachtige omhaal (22’ ;0-2). De zoals eerder aangegeven niet helemaal overtuigende eerste helft kreeg een vervelend eind met een tegengoal, keeper Wessel Brugmans koos om uit zijn goal te komen, maar zag de bal vervolgens met een kopbal over zich heen in het doel gaan (29’ ;1-2).

Tijd voor de technische staf om in de rust wat puntjes op de i te zetten. Dat had na de hervatting vrijwel onmiddelijk effect, invaller Onesime Zimuangana bood Julian Geerts een niet te missen kans op zijn hattrick (32’ ;1-3). Het duo Nick Bronzwaer en Glenda van Lieshout was gelukkig zelf ook nog net op tijd terug op het hoofdveld om het eerste tastbare resultaat van hun omzettingen te zien. 
Daarmee was de tegenstand van de geel-blauwen nog steeds niet gebroken, halverwege de tweede helft kwam de spanning weer geheel terug na een halve omhaal (48’ ;2-3). Toen Julian Geerts met een kopbal tekende voor zijn vierde treffer (51’ ;2-4) was de wedstrijd beslist. De score werd nog verder opgevoerd door Onesime Zimuangana (52’ ;2-5), met Julian Geerts nu in de rol van aangever. Het slotakkoord kwam van Thijs Joosten die uit een corner scoorde (56’ ;2-6).
Volgende week gaat het in Uden naar alle waarschijnlijkheid een stuk lastiger worden, tegenstander UDI’19 is de enige ploeg die tot nu toe wist te winnen van Helmond Sport.

Opstelling Helmond Sport: Wessel Brugmans, Brence van Asten, Khalid el Arnouki, Anouar Lemrini, Thijs Vosselman, Ties Mezenberg, Tarik Essakatti, Aassim Farah, Nassim Izmar, Julian Geerts, Daan van der Linden.
Ingevallen: Jayden Davelaar, Thijs Joosten, Cas Molenaar, Onesime Zimuangana en Tijn Willems (keeper).
Geblesseerd: Daan Raijmakers.

Stand aan kop in de Tweede Divisie (competitie over 22 wedstrijden):
1. Achilles ’29 16-42.
2. Helmond Sport 15-38.
3. FC Eindhoven 16-38.
4. UDI’19 17-35.
5. Fortuna Sittard 16-30.