Helmond Sport / 15 augustus 2020

Helmond Sport heeft een samenwerkingsakkoord gesloten met KV Mechelen. Als onderdeel van dit akkoord zullen het komend seizoen maar liefst vier Belgische talenten (Arno Van Keilegom, Maxime De Bie, Alec Van Hoorenbeeck en Gaétan Bosiers) de selectie van Wil Boessen gaan versterken.

KV Mechelen (in de volksmond bekend onder de naam Malinwa) behoort tot de meest gerenomeerde clubs in België. In 1988 werd onder leiding van trainer Aad de Mos het grootste succes in de clubhistorie behaald, door de finale met 1-0 te winnen van Ajax werd de toenmalige Europa Cup 2 veroverd. Daarnaast werd de club uit de zusterstad van Helmond vier maal landskampioen en won het twee maal de nationale beker, in 2019 voor het laatst. Vanuit Mechelen wordt de samenwerking met enthousiasme begroet. De Keuken Kampioen Divisie wordt gezien als een volwaardige competitie waarin talenten zich prima kunnen ontwikkelen, beter dan in de nationale beloftencompetitie.

Louis Coolen zal vanuit Helmond Sport de samenwerking coördineren. "Nu de begroting onder andere door de coronacrisis onder druk staat, is een ondersteuning voor Onze Club van harte welkom. Zeker als dat op sportief gebied komt vanuit een gerenommeerde club als KV Mechelen, middels het stallen van vier talentvolle voetballers bij Helmond Sport. Wij bieden deze talenten door middel van een prima staf (zowel technisch als medisch) een uitstekend platform om zich verder te ontwikkelen in de Keuken Kampioen Divisie."

We stellen de betreffende spelers hieronder kort voor.

Maxime De Bie is een 19-jarige rechtsbenige centrale verdediger die afgelopen seizoen uitkwam in de beloftencompetitie. Een debuut in de hoofdmacht heeft de 1.89m lange verdediger nog niet gemaakt. De Bie kwam op vijftienjarige leeftijd over van Lierse SK en kwam vijfmaal uit voor België Onder 19.

Gaétan Bosiers is een linksbenige aanvallende middenvelder. Zeven jaar geleden verruilde hij de jeugdopleiding van Beerschot voor die van PSV. Na vier seizoenen Nederland (waarin hij eenmaal als 17-jarige op de bank zat bij Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie) keerde hij terug naar zijn vaderland. KV Mechelen werd zijn nieuwe club, waar hij nog een doorlopend contract heeft tot 2023. De nu 21-jarige Bosiers maakte zijn debuut in het eerste elftal in de verloren wedstrijd tegen landskampioen KRC Genk om de Belgische Supercup van afgelopen seizoen, maar kwam verder uit voor de beloften.

Arno Van Keilegom is eveneens 21 jaar en ook een aanvallend ingestelde speler. In de bovengenoemde wedstrijd om de Supercup bleef hij de gehele wedstrijd op de bank. Zijn speeltijd kreeg hij, net zoals De Bie en Bosiers, bij de beloftenploeg. Na de winterstop werd hij verhuurd aan KSK Heist, een ploeg die op het derde niveau uitkomt.
Van Keilegom werd in deze huurperiode vergezeld door Alec Van Hoorenbeeck, ook 21 jaar. Deze linksbenige verdediger maakte al wel zijn debuut in het eerste elftal van Malinwa, een jaar geleden in de competitiewedstrijd tegen KV Oostende.