Helmond Sport / 13 februari 2023

Scoren kun je overal! Met die gedachte stimuleert Helmond Sport in samenwerking met Bibliotheek Helmond-Peel, Jibb+ en Leef! een uniek leesproject voor leerlingen van groep 5 en 6: Scoor een Boek! Het doel is om leerlingen uit de groepen 5 en 6 uit Asten, Deurne, Helmond en Someren te stimuleren om met plezier te (blijven) lezen.

Naast sporten en spelen, is lezen erg belangrijk. Een goede taalbeheersing is de basis voor zelfstandigheid en een gezonde levensstijl. Met Scoor een Boek! willen we dat bereiken. In de komende 10 weken gaan 1.250 leerlingen van 26 basisscholen zoveel mogelijk boeken lezen in de klas. De leerlingen worden via videoboodschappen aangemoedigd door Bram van Vlerken.

Aftrappen
Op 6 februari werd het Scoor een Boek! seizoen afgetrapt in 48 klassen. Met een topselectie aan boeken, scoreposters en een motiverende boodschap van Bram werden de leerlingen aangemoedigd zoveel mogelijk boeken te ‘scoren’.

Over 5 weken is de rust, dan wordt de tussenstand bekend. Na 10 weken boeken scoren, is het tijd om te scoren op het voetbalveld. In samenwerking met Jibb+ en Leef! wordt het project afgesloten met een sportief feestje in het stadion van Helmond Sport. Daar wordt ook de eindscore bekendgemaakt: hoeveel boeken hebben alle leerlingen samen gelezen?

Thuis scoren
Het hele gezin kan meedoen, ook als jouw school niet meedoet aan Scoor een Boek! In de Bibliotheek van Asten, Deurne, Helmond en Someren kun je een gratis Scoor een Boek!-poster ophalen. Is er thuis een boek, krant of tijdschrift (voor)gelezen, dan plak je op de poster een sticker in de vorm van een voetbal. De deelnemende gezinnen maken kans op wedstrijdkaarten van Helmond Sport.

Er kan zelfs gescoord worden in de bieb! Kom gratis lezen en bewegen in de Bibliotheek. De spelers van Helmond Sport dagen je uit voor een potje voetbal en lezen voor uit sportieve boeken. Kijk voor de data en tijden op www.bibliotheekhelmondpeel.nl/scooreenboek