Helmond Sport / 22 mei 2017

Seizoensoverzicht Helmond Sport 2016-2017

Het seizoen van Helmond Sport zit erop. In de halve finale van de Jupiler Play-Offs bleek de nummer zeventien van de Eredivisie, Roda JC, over twee wedstrijden te sterk. We sluiten het seizoen met opgeheven hoofd af. Samen met onze fans hebben we dit jaar vreugde en verdriet gedeeld. Wij willen al onze supporters bedanken voor hun steun. Ook volgend seizoen gaan we er met zijn allen weer een prachtig jaar van maken.

Van slecht begin, naar Play-Off plaatsing
Het seizoen van Helmond Sport begon niet zoals gehoopt. Pas in de vijfde wedstrijd, thuis tegen SC Cambuur, werd de eerste overwinning geboekt. Het was de opmaat van een mooie periode. Zeker de maanden november en december waren voor Onze Club prachtige maanden. In november werd er geen enkele keer verloren, waardoor Helmond Sport volop meedeed in de strijd om de tweede periodetitel. Na een zinderde derby op 2 december tegen FC Eindhoven, waarin de ploeg van Roy Hendriksen de rivaal met maar liefst 3-0 naar huis stuurde, kon de klus in Den Bosch worden geklaard.

Vijfhonderd Helmond Sport-supporters gingen mee om het feestje te vieren. Slechts één punt moest worden gepakt om al in december zeker te zijn van deelname aan de Jupiler Play-Offs. En dat punt kwam er, al ging het niet vanzelf. Na een 1-0 achterstand was het uiteindelijk Gillian Justiana die vlak voor tijd de verlossende 1-1 binnenschoot, waarna het Helmondse feestje los kon barsten. En dat werd uiteindelijk een prachtig feestje.

Zware periode
Na het feestje in Den Bosch brak er echter een moeilijke periode aan voor Hendriksen en zijn mannen. Een periode waarin maar liefst negen keer op rij niet werd gewonnen. Met als dieptepunt de 7-0 nederlaag in Venlo op 10 februari. De tijd om te herstellen en goed de Play-Offs in te gaan werd steeds korter, toch bleven de club, Hendriksen, zijn staf en de spelers altijd vertrouwen houden in een goede afloop. Dat die hoop niet onterecht was bleek op 14 april in de thuiswedstrijd tegen NAC Breda. Met goed voetbal en vooral enorm veel passie werden de Bredanaars overklast. Dat er na negentig minuten voetbal slechts 2-1 op het bord stond was dan ook een klein wonder. Maar er werd langzaam aan weer vertrouwen getankt richting de Play-Offs.

De comeback
In die Play-Offs zou uiteindelijk Almere City FC de tegenstander worden in de eerste ronde. Op 8 mei was het dan eindelijk zover. De wedstrijd waar heel Helmond Sport al vanaf die koude, maar prachtige decemberavond in Den Bosch naartoe geleefd had. De start was echter niet zoals gehoopt. Na zeventig minuten stond er 0-2 op het scorebord. Met die uitslag leek het seizoen als een nachtkaars uit te gaan, maar op dat moment stond Helmond Sport samen met de supporters op. In een tijdsbestek van nog geen twintig minuten schoot onze ploeg vier keer raak, waardoor de wereld er opeens heel anders uitzag en Helmond Sport met een goede uitgangspositie naar Almere kon afreizen. In Almere kwam Helmond Sport geen moment meer in gevaar en won het eenvoudig met 0-2. De halve finale van de Jupiler Play-Offs was een feit. Een klein feestje werd gevierd, maar Helmond Sport rook bloed. “Missie Eredivisie is gestart”, riep Robert Braber na afloop in Almere.

Helmond Sport weer op de kaart
Voor de halve finale van de Play-Offs kwam na een spannende slotdag van de Eredivisie uiteindelijk Roda JC als tegenstander uit de koker. Een lastige tegenstander, maar geen onmogelijke. Een stuntje zou er zomaar eens in kunnen zitten en wie weet waar het dan zou eindigen. In een goed gevuld Lavans Stadion, was Helmond Sport dan ook lange tijd de betere ploeg. De bal wilde echter maar niet in het doel van de Limburgers vallen. En zoals je in het voetbal dan vaker ziet, viel het doelpunt wel aan de andere kant. Daardoor moest Helmond Sport een 0-1 achterstand zien goed te maken in het Parkstad Limburg Stadion.

Lange tijd leek het er in Limburg op dat Helmond Sport die achterstand ook daadwerkelijk om zou buigen. Onze Club was heer en meester in Kerkrade. Zeker na een vroege rode kaart van Rosheuvel, kwam Roda JC er niet meer aan te pas. Dat resulteerde in een 0-1 voorsprong na vijftig minuten spelen. Na een mooie pass van Steven Edwards, schoot Furhgill Zeldenrust goed binnen. Na dat doelpunt ging Helmond Sport op jacht naar meer. Kansjes kwamen er ook, zo was Teije ten Den dichtbij de genadeklap voor de Limburgers. Helaas was doelman Benjamin van Leer te vaak een sta-in-de-weg. Uiteindelijk viel het doek voor Helmond Sport totaal onverwacht in de allerlaatste minuut van de wedstrijd.

Met dat doelpunt kwam er een einde aan een bewogen seizoen voor Helmond Sport. Onze selectie mag trots zijn op de manier waarop het seizoen is afgesloten. In de Jupiler Play-Offs gaf vooraf niemand een cent voor Helmond Sport, maar door als team te knokken en met goed voetbal tegen zowel Almere City FC als Roda JC hebben Roy Hendriksen en zijn mannen Helmond Sport weer op de kaart gezet.  

sportdirect-banner-690.pngsportdirect-banner-320.png