Helmond Sport / 08 augustus 2013

Serhat Koҫ: "Speciale thuiswedstrijd om mee te beginnen"

Tijdens de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen in de Jupiler League staat meteen de enige echte derby op het programma, Helmond Sport – FC Eindhoven. Een speciale wedstrijd voor zowel supporters als de spelersgroep. Voor Serhat Koҫ zit er een extra tintje aan deze wedstrijd. De aanvaller maakte afgelopen zomer de overstap van FC Eindhoven naar Helmond Sport.

De 23-jarige aanvaller heeft er inmiddels al heel wat jaren in de Jupiler League opzitten. Op 11 januari 2008 maakte hij namelijk op 17-jarige leeftijd zijn debuut voor FC Eindhoven. Na een kort uitstapje naar FC Groningen (transfer) en SC Cambuur (huur) keerde hij na een jaar alweer terug in Eindhoven. Sinds dit seizoen speelt hij in het shirt van Helmond Sport. “Voor mij was het een logische overstap naar Helmond Sport. De club draait al jaren mee in de top van de Jupiler League en weet ver te komen in de Play-Offs. Het is voor mij een echte stap vooruit in mijn carrière”, vertelt Serhat Koҫ. 

Derby gevoel
Het zal een mooi moment zijn als ik vrijdag het veld opstap in het Lavans Stadion. Voor mij persoonlijk is het prachtig om met zo’n speciale wedstrijd te beginnen”. Koҫ heeft in zijn loopbaan al verschillende edities meegemaakt van de derby. Hij heeft dus ook het derby gevoel bij spelers en supporters ervaren. “Het zijn altijd mooie wedstrijden tussen Helmond Sport en FC Eindhoven. Je merkt in de weken voorafgaand aan de ontmoeting al dat de wedstrijd begint te leven, vooral onder supporters. Op het veld merk je altijd duidelijk de passie en strijd bij beide elftallen. Tijdens de wedstrijd focus ik me altijd op mijn eigen spel en dat van de ploeg, daardoor probeer ik me altijd af te sluiten voor alles buiten het veld. Helaas krijg ik daarom niet alles mee van de sfeer op de tribunes”.

Helmond Sport – FC Eindhoven
Voor Koҫ is de derby tegen FC Eindhoven ook zijn eerste wedstrijd voor eigen publiek in het Lavans Stadion. “Ik hoop dat er veel supporters van Helmond Sport naar deze wedstrijd komen om ons te steunen. Zelf verwacht ik bij deze wedstrijd veel van onze supporters en van het team. Samen gaan we ervoor zorgen dat we de drie punten pakken”, aldus Koҫ. Aan het begin van een nieuw seizoen is het voor iedere ploeg altijd moeilijk om de tegenstander in te schatten. Ook bij FC Eindhoven zijn er weer veel nieuwe spelers aangetrokken en zelfs een nieuwe trainer, namelijk Jean-Paul de Jong. “Het is altijd even aftasten in zo’n wedstrijd, door de vele veranderingen. Als ik naar ons eigen elftal kijk, dan hebben we een goede voorbereiding gedraaid. We zullen er in ieder geval staan als groep in deze wedstrijd”.

sportdirect-banner-690.pngsportdirect-banner-320.png