Helmond Sport / 24 januari 2018

Spelers Helmond Sport lezen voor aan ruim 1200 kinderen

Op woensdag 24 januari hebben alle selectiespelers van Helmond Sport deelgenomen aan het Nationale Voorleesontbijt 2018. Zij gingen langs bij zeven scholen in de omgeving van Helmond om daar aan ruim 1200 kinderen voor te lezen.

Enthousiaste reacties
Zowel de kinderen en de leraren als de spelers van Helmond Sport genoten van de ochtend. Er werden bezoeken gebracht aan Basisschool De Brigantijn in Someren en De Toverhoed, De Vuurvogel, Basisschool Dierdonk, Basisschool Talentrijk en Basisschool De Goede Herder in Helmond.

De kinderen luisterden aandachtig naar verhalen die de spelers voorlazen. Zelf vonden ze het ook erg leuk om te doen. “Het is eens wat anders dan trainen, ik vond het super leuk. Je zag echt dat de kinderen ervan genoten. Dat wij dat met zo’n klein gebaar teweeg kunnen is erg mooi”, aldus topscorer Arne Naudts.

Het belang van voorlezen
Het Nationale Voorleesontbijt is onderdeel van de Nationale Voorleesdagen 2018. Die plaatsvinden van 24 januari tot en met 3 februari. Deze dagen zijn in het leven geroepen om het belang van voorlezen te onderstrepen. Het is enorm belangrijk dat we blijven voorlezen aan kinderen. Het prikkelt onder andere de fantasie, vergroot de woordenschat en draagt bij aan het taalgevoel. Helmond Sport onderstreept deze belangen.

sportdirect-banner-690.pngsportdirect-banner-320.png