Helmond Sport / 29 augustus 2013

Spelers trappen voorafgaand aan thuiswedstrijden elf Lavans ballen het publiek in!

Dit seizoen zullen de basisspelers voorafgaand aan iedere thuiswedstrijd in het Lavans Stadion, elf  Lavans voetballen in het publiek trappen. De eerste keer dat dit wordt gedaan is voorafgaand aan de wedstrijd van aanstaande maandag 2 september tegen FC Emmen. Lavans heeft zijn wortels hier in de regio Helmond en vindt het belangrijk om een bijdrage te leveren aan sociaal-maatschappelijke doelen. Om dit kracht bij te zetten, bevatten de ballen de logo’s van de 'bewoners van het Lavans Stadion'; Helmond Sport en Playing for Success Helmond.

Lavans
Helmond Sport past goed bij de sociaal-maatschappelijke doelstellingen van Lavans, door voor veel mensen met regelmaat te zorgen voor ontspanning: Voetbal kijken in een ongedwongen sfeer, in het Lavans Stadion. Lavans steunt diversen doelen; Zo ondersteunt de organisatie onder andere jongeren bij het geloof in zichzelf en tegelijkertijd in hun zoektocht naar werk in het project Yep Africa. Daarnaast helpt Lavans Sinterklaas tijdens zijn verblijf in het Kasteel van Sinterklaas in Helmond, want wie doet anders de was van Sinterklaas als hij in Nederland verblijft? Lavans staat graag met beide benen op de grond, door onder andere als bedrijf betrokken te zijn bij projecten in de maatschappij. Als het even kan dan gaat het ook daarbij om schoon, veilig, leuk en ontspannen.

Playing for Success
Het leercentrum van Playing for Success Helmond, wat in het Lavans Stadion is gevestigd, biedt leerlingen in de leeftijd van 9 tot 14 jaar extra ondersteuning op het gebied van taal, rekenen, ICT en sociale vaardigheden. "De inspirerende locatie zorgt bij de leerlingen voor een WOW-ervaring, waardoor leren weer leuk wordt", vertelt Hans Schapenk, van Ons Middelbaar Onderwijs, OMO. "Onderwijs en sport is een garantie voor succes." Playing for Success Helmond is een mooi voorbeeld van een project waar Helmond Sport, het onderwijs, diverse maatschappelijke instellingen en de gemeente samenwerken.