Helmond Sport / 22 maart 2018

Statement kaartverkoop vrij vervoer uitwedstrijden

Tijdens overleg met de supportersraad bij Helmond Sport kwam onlangs naar voren dat er enige onduidelijkheid is met betrekking tot de kaartverkoop voor uitwedstrijden. Het betreft uitwedstrijden die als vrij vervoer zijn bestempeld (A-wedstrijden). Naar aanleiding van dat overleg willen wij de situatie graag verduidelijken.

Kaartverkoop vooraf
Het komt steeds vaker voor dat bij uitwedstrijden met vrij vervoer de uitkassa gesloten blijft. Dit in tegenstelling tot een tijd geleden, toen veelal de uitkassa’s wel geopend waren. Destijds konden supporters op het laatste moment nog beslissen om bij vrij vervoer naar uitwedstrijden te gaan.

Steeds vaker besluit de lokale driehoek van de gemeente van de tegenstander in overleg met de tegenstander dat de uitkassa dicht blijft en de verkoop bij Helmond Sport moet plaatsvinden.  Daarnaast dient Helmond Sport het aantal definitief verkochte kaarten tijdig door te gegeven. Om die reden zijn we verplicht om de verkoop voor uitwedstrijden op de wedstrijddag om 12.00 uur te sluiten. Wij begrijpen dat dit een vervelende situatie is voor supporters die later op de dag pas kunnen besluiten om Onze Club te steunen in uitwedstrijden. Wij zijn van mening dat al onze fans de mogelijkheid moeten krijgen om Helmond Sport te kunnen supporten.

Helmond Sport betreurt deze trend en wil juist dat de uitkassa open gaat bij wedstrijden waarbij vrij vervoer geldt. Om die reden heeft Helmond Sport dan ook besloten om bij wedstrijden in het Lavans Stadion de uitkassa wel te openen voor tegenstanders die met vrij vervoer naar Helmond mogen komen. Hierbij merken we op dat de bezoekende clubs vaak aangeven dat ze de kaartverkoop in eigen beheer willen houden en willen dat de uitkassa blijft gesloten. We hopen toch dat dit voorbeeld, van het openen van de uitkassa, wordt overgenomen door andere clubs. Wij zullen dit tijdens overleggen met collega clubs dan ook blijven aankaarten.

Online verkoop
Om onze supporters de kans te bieden om 24 uur per dag kaarten te kopen bieden we de verkoop van uitwedstrijden online aan. Daarnaast verruimen we vanaf heden de verkoop bij A-wedstrijden van één ticket per persoon naar drie tickets per persoon. Op die manier maken we het ook makkelijker om ook voor onze fans zonder e-mailadres kaarten te verkrijgen, bijvoorbeeld via reisgenoten. De standaardvoorwaarden die gelden rondom de kaartverkoop blijven van kracht.

Mochten er vragen zijn met betrekking tot de kaartverkoop kun je altijd terecht bij ons. Wij helpen je graag verder via info@helmondsport.nl of telefonisch via 0492-524721.

sportdirect-banner-690.pngsportdirect-banner-320.png