Helmond Sport / 09 april 2020

Achtergrond informatie

Onderstaand bericht is vandaag, donderdag 9 april door onze supportersgroepen online gezet.

Een initiatief van supporters en na overleg met de club tot stand gekomen met als doel om de krachten te bundelen.

Helmond Sport wilde in contact komen met alle supporters om te informeren hoe het met hen gaat in deze tijd, om elkaars zorgen te delen en hoe we elkaar kunnen helpen. We hebben een aantal supporters gevraagd om mee te denken hoe we dat het beste zouden kunnen doen. Door dat overleg is onderstaand initiatief vanuit de supporters ontstaan en hebben zij in no time iedereen gemobiliseerd.

----------------------------

United we stand, divided we fall

SUPPORTERSGROEPEN HELMOND SPORT VERLENGEN NU AL HUN SEIZOENKAART

Voetbal is bijzaak, zo hoor je deze dagen regelmatig. Het coronavirus rakelt op wat in het leven écht belangrijk is: familie en vrienden, een goede gezondheid, een stabiel inkomen.

Weliswaar een bijzaak, maar voetbal blijft het behouden waard. Iets waar je samen met familie en vrienden dat stabiele inkomen aan kunt en wílt spenderen. Die gezondheid komt zaterdagochtend (of middag/avond) wel weer. En vergeet niet: na een lange week werken moeten de teugels even kunnen vieren. Want ook dát is gezondheid.

Gevoetbald wordt er inmiddels echter niet meer. Het coronavirus raast door het land en sloopt naast mensenlevens ook iedere vorm van vrijetijdsbesteding. Onze club lijdt daar onder, net als haar supporters. Na opnieuw een verloren seizoen – inmiddels dus letterlijk – richten de zorgen zich op het komende voetbaljaar. Een seizoen waarin Helmond Sport zich moet herpakken, maar door het coronavirus maken we nu al een valse start.

Daarom is het juist NU de tijd om achter onze club te gaan staan. Dat doen alle supportersgroepen daarom gezamenlijk. We Are Helmond, NSVO, de Supportersvereniging, Helmond Youth en de AA-side steunen onze bestuurders, spelers, kantoormedewerkers en eenieder die zich inzet voor de club. We kunnen én willen het samen doen. Met supporters, met sponsoren, met iedereen die Helmond Sport een warm hart toedraagt.

Laten we daarom als één deze crisis overwinnen. Op zo’n manier dat Helmond Sport ook in het komende seizoen en daarna een (gezonde) toekomst heeft. Maar, hoe doen we dat dan? Zonder resterende wedstrijden, althans, wellicht wedstrijden zonder supporters. Daarom hebben we gezamenlijk besloten nu al onze seizoenskaarten te verlengen. Werk jezelf niet financieel in de problemen, dat sowieso niet. Maar mocht er ruimte zijn, dan is dit dé manier om de club nu meer lucht te geven. Alvast bedankt voor jullie support!

United we stand, divided we fall.

Leon Vlemmings, algemeen directeur van Helmond Sport: “Dit is zo’n ontzettend gaaf signaal van onze supporters om nu al collectief in deze bijzondere tijd hun seizoenkaarten te verlengen. Een geweldig moment dat een groot solidariteitsgevoel laat zien en enorme steun in deze ook voor ons onzekere tijd. We zijn een bijzondere club en stad en zijn onze supporters ontzettend dankbaar”.