Helmond Sport / 17 november 2021

Op verzoek van de clubs heeft de KNVB samen met de Eredivisie CV en de Keuken Kampioen Divisie uitvoerig onderzocht of – in plaats van in lege stadions te spelen – het mogelijk is om wedstrijden te verplaatsen zodat er later wel toeschouwers bij kunnen zijn. De afgelopen dagen is gesproken met de clubs, het Supporterscollectief, de centrale spelersraad, Coaches Betaald Voetbal, ESPN, politie, gemeentes, ministeries, politici en politieke partijen. Het blijkt vrijwel onmogelijk om duels op te schuiven. Het is bovendien risicovol voor de voortgang van de competities, terwijl de ontwikkeling van het coronavirus onzeker is. Daarom is de conclusie van dit onderzoek dat de wedstrijden niet worden uitgesteld.

Als gevolg van de recent afgekondigde coronamaatregelen mag Helmond Sport tot en met zaterdag 4 december geen publiek ontvangen. Dit betekent dat de thuiswedstrijden van het eerste elftal tegen Excelsior Rotterdam (vrijdag 19 november) en FC Volendam (vrijdag 3 december) achter gesloten deuren worden gespeeld. Seizoenkaarthouders zullen worden gecompenseerd conform de vooraf gecommuniceerde wijze, zie https://www.helmondsport.nl/kaartverkoop/seizoenkaarten.

Ook de wedstrijden van de jeugdteams zijn niet voor publiek toegankelijk. Dat geldt eveneens voor de trainingen van zowel het eerste elftal als de jeugd.