Helmond Sport / 08 februari 2020

De jeugdteams van Helmond Sport hebben dit weekend prima gepresteerd. De O13 won met 0-3 van sv Urk, de O14 won in een zeer attractieve wedstrijd met 3-2 van De Graafschap.

Het team van Nick Bronzwaer was om zeven uur in de vroege ochtend al onderweg naar Urk, maar kwam daar desondanks klaarwakker aan. Al na een kwartier was de wedstrijd beslist door treffers van Arouna Fofana, Daan Kretschmer en Julian Botterweck. De O13 heeft in de voorjaarscompetitie zes punten uit drie wedstrijden behaald, volgende week zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen het Amsterdamse AFC op het programma.

De O14 wist de wedstrijd pas in de slotseconden te beslissen, maar had dat eigenlijk al veel eerder kunnen doen. De kans om al na zes minuten op voorsprong te komen vanaf elf meter werd door de scheidsrechter echter niet geboden, hij liet een overtreding op Ties Mezenberg binnen de beruchte lijnen onbestraft. Een minuutje later was Cas Molenaar dichtbij de openingstreffer, maar zijn inzet na een prima voorzet van linksachter Daan Raijmakers stuitte op de keeper van De Graafschap. Daarna kreeg Tarik Essakkati drie kansen binnen zes minuten op de meer dan verdiende voorsprong, maar even zoveel keren schoot hij tegen de doelman aan.

Vijf minuten voor rust kwamen de gasten geheel tegen de verhouding in op voorsprong (30’ ;0-1), maar in blessuretijd wist Tarik Essakkati zijn vierde doelkans vrij voor de keeper wel te benutten (35’+1 ;1-1). Dezelfde Tarik Essakkati scoorde na de rust zijn tweede treffer, ditmaal door een penalty te benutten (46’ ;2-1). Voorafgaand was een inzet van Anouar Lemrini van dichtbij door een De Graafschap verdediger met de hand gestopt. Vijf minuten later gaf de scheidsrechter wederom een strafschop, maar deze was wat meer omstreden. Een lichte duw van Khalid el Arnouki was hiervoor de aanleiding, doelman Wessel Brugmans kon wel zijn handen tegen de bal krijgen, maar het schot niet keren (51’ ;2-2).

In een tumultueuze slotfase kreeg Helmond Sport dan toch nog loon naar werken, al was dat met enig fortuin. Een schot van bijna dertig meter van Ties Mezenberg werd van richting veranderd, de ook nog uitglijdende keeper van de Superboeren was vervolgens kansloos (70’+1 ;3-2).
HS O14 heeft nu drie punten uit twee wedstrijden behaald, het team van Nyron Wau komt in deze voorjaarscompetitie uit op het op een na hoogste niveau in deze leeftijdscategorie.

HS014_Gra_Ties.jpg
(op de foto: matchwinaar Ties Mezenberg)

Opstelling HS O14 (4-4-2 formatie):
Wessel Brugmans ; Jayden Davelaar, Khalid el Arnouki, Aassim Farah, Daan Raaijmakers ; Ties Mezenberg, Thijs Joosten, Cas Molenaar, Anouar Lemrini ; Julian Geerts, Tarik Essakkati.
Ingevallen: Daan van der Linden, Aimar Balic, Djordie van de Wetering en Nassim Izmar.
Geel: Khalid el Arnouki (50' ;protesteren), Jayden Davelaar (67' ;neerhalen tegenstander) en Tarik Essakkati (69' ;opstootje).