Helmond Sport / 15 april 2019

De reserves van Helmond Sport (zoals te doen gebruikelijk aangevuld met jeugdspelers van VVV Venlo) hebben vanavond in het SolarUnie Stadion met 3-1 gewonnen van Cambuur Leeuwarden. Het team van trainer Remond Strijbosch kreeg na een kwartier spelen de eerste doelkans in een weinig hoogstaande eerste helft, een kopbal vanaf vijf meter van Dion van Horne (vandaag in een voor hem ongebruikelijke rol van aanvallende middenvelder) ging echter over het Friese doel. De verdiende voorsprong zou wat later tot stand komen via Richelor Sprangers die de Friese doelman Thomas Hoekstra met een bekeken schot passeerde (34' ;1-0). Twee minuten had Juul Respen tot twee maal toe de 2-0 op de schoen, eerst trof hij de keeper, en vervolgens in de rebound de paal.

Na de hervatting (Nick de Louw miste overigens al binnen de minuut een kans) werd de voorsprong alsnog verdubbeld na goed doorzetten van Richelor Sprangers, die ook nog eens zonder aarzeling afrondde (57' ;2-0). De enige VVV-speler in de basis Ramon de Wilde miste daarna een oplegde kans om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen, de spanning kwam zelfs weer helemaal terug toen Stanley Akoy in een uitval voor de aansluitingstreffer zorgde (70' ;2-1). Tot een Fries slotoffensief kwam het echter niet meer. Wel zag Dion van Horne nogmaals een kopbal van hem geen doel treffen, en in blessuretijd zorgde invaller Tom Spreeuwenberg voor het slotakkoord (90'+1 ;3-1).

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Jamie Watt ; Maiky Fecunda, Maikel Verkoelen, Nick de Louw (78' Niek Munsters VVV), Ron Janzen ; Ramon de Wilde VVV (62' Jessy Hendrikx VVV), Dion van Horne, Koen Wesdorp ; Daan Ibrahim, Richelor Sprangers (78' Tom Spreeuwenberg VVV), Juul Respen.
Geel/Rood: Geen.
Op de bank en niet ingevallen:  Stefan Tielemans (keeper).

Opstelling SC Cambuur (4-3-3 formatie):
Thomas Hoekstra ; Dean Guezen, Lorenzo van Slimming, Gino van den Berg, Bradley Vliet ; Julian Calor, Stanley Akoy, Achraf Akhamrane ; Jordy den Hoedt, Micha Metz, Rashaen de Windt.
Ingevallen: Kai van Rijswijk, Kihami Da Costa en Oege Sietse van Lingen.

De stand in de voorjaarscompetitie:
1. Go Ahead Eagles 8-19. 
2. Roda JC 7-18.
3. Heerenveen 7-16.
4. Graafschap 6-15.
5. Excelsior 7-15.
6. NAC Breda 8-15. 
7. Helmond Sport 7-9 (inclusief drie punten in mindering).
8. Cambuur 8-9.
9. Dordrecht 7-0.
10. Achilles ’29 7-0.
11. Eindhoven 8-0.