Helmond Sport / 16 augustus 2018

voorbeschouwing helmond sport - fc dordrecht: "Eindelijk gaat het beginnen"

Eindelijk is het zover. De Keuken Kampioen Divisie gaat beginnen. Voor Helmond Sport gebeurt dat morgenavond met de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht. Robby Alflen en zijn ploeg zijn er klaar voor. “Hier hebben we naar uitgekeken. We hebben er zin in”, zegt de trainer.

Goede voorbereiding
Alflen kijkt terug op een goede voorbereiding. “We hebben in deze weken erg veel kunnen doen. Zowel qua intensiteit als qua niveau en het eigen maken van de speelwijze die we voor ogen hebben. Daarbij hebben we vaak een behoorlijk niveau gehaald. Daar ben ik tevreden over.” Toch willen de resultaten die tot nu toe geboekt zijn weinig zeggen vindt de Utrechter. “Pas na FC Dordrecht kunnen we zeggen of we een goede voorbereiding hebben gehad. Je voorbereiding is immers zo goed als dat je eerste resultaat is. Momenteel hebben we nog niets.”

Onvoorspelbare tegenstander
Waar FC Dordrecht staat na de voorbereiding is moeilijk in te schatten vindt Alflen. “Natuurlijk hebben we ze geanalyseerd, maar er is weinig over te zeggen. Ze hebben in veel verschillende formaties gespeeld. Wij moeten daar op voorbereid zijn en gewoon van onszelf uitgaan.” Wel verwacht de trainer dat er in Dordrecht weer nieuwe spelers opstaan. “FC Dordrecht is altijd een club geweest waar verrassende namen boven komen drijven, dat zal dit seizoen niet anders zijn.”

Vertrouwen
Het vertrouwen in de selectie richting de start van de competitie is groot. “Het niveau wat ik dagelijks zie is echt heel behoorlijk. Dat zien de spelers zelf ook, dus die jongens hebben absoluut vertrouwen. Maar tegelijkertijd hebben we tegen s.v. T.E.C. wel een waarschuwing gehad dat het niet vanzelf komt. We moeten met beide benen op de grond blijven staan en beseffen dat we er met zijn allen keihard voor moeten werken om resultaat te boeken. We gaan er in ieder geval alles aan doen om een mooi resultaat mee te nemen uit Dordrecht. We hebben er zin in. Eindelijk gaat het weer beginnen!”

Selectie Helmond Sport
Helmond Sport werk met een fitte selectie toe naar het duel tegen de ‘Schapenkoppen’. Alleen middenvelder Koen Wesdorp en aanvaller Diego Snepvangers zijn twijfelgevallen in de selectie van Robby Alflen. De aftrap van het duel is om 20.00 uur in het Riwal Hoogwerkers Stadion in Dordrecht.

sportdirect-banner-690.pngsportdirect-banner-320.png