Helmond Sport / 22 november 2018

Voorbeschouwing FC Eindhoven - Helmond Sport

Morgenavond staat voor Onze Club een belangrijke wedstrijd op het programma, namelijk de derby tegen FC Eindhoven. Helmond Sport kan bij deze wedstrijd rekenen op een goed gevuld uitvak. Er zullen namelijk ruim 220 supporters vanuit Helmond meereizen. De aftrap in het Jan Louwers Stadion is om 20.00 uur.

Nederlaag
Afgelopen zaterdag verloor Helmond Sport in eigen huis met 0-2 van RKC Waalwijk. Helmond Sport kwam goed uit de startblokken en had mogelijkheden op een voorsprong. De Waalwijkers bleken effectiever en wisten de spaarzame kansen direct af te maken. In de tweede helft kwam Helmond Sport al snel tegen tien man te staan, maar wist dit niet om te zetten in doelpunten. “We voetballen de eerste twintig minuten goed en komen onze afspraken na. Uiteindelijk weten we weer de kansen niet af te maken, waardoor we daarna het deksel op de neus krijgen,” aldus trainer Robby Alflen.

Derbytime
De belangrijke derby betekent ook weer de kans op de eerste overwinning voor de ploeg van Robby Alflen. “De sentimenten rondom dit duel zijn bij ons bekend en daarom zou het geweldig zijn als we tegen FC Eindhoven de overwinning pakken. Al is het alleen maar voor onze trouwe achterban.”
FC Eindhoven staat momenteel op een zestiende plaats en heeft het dubbele aantal punten ten opzichte van Onze Club, namelijk twaalf. De ploeg van trainer David Nascimento won tot nu toe drie wedstrijden, waaronder afgelopen zaterdag met 0-3 van FC Dordrecht. Opvallend is dat er momenteel twee ploegen zijn die het minste aantal doelpunten (13) hebben gemaakt in de Keuken Kampioen Divisie. Dit zijn FC Eindhoven en Helmond Sport.

Historie
Helmond Sport en FC Eindhoven stonden in competitieverband 43 keer eerder tegenover elkaar. Helmond Sport wist tien keer te winnen, twintig keer werd er gelijkgespeeld en dertien keer ging de overwinning naar de Eindhovenaren.
Vorig seizoen verloor Helmond Sport met 3-2 van FC Eindhoven. De huidige aanvoerder van Onze Club, Tibeau Swinnen, maakte toen de winnende goal voor de Blauw-Witten. De laatste overwinning van Helmond Sport was op 16 oktober 2015. In dit duel wisten Kerk, Visser, Justiana en Markiet het net te vinden, waardoor er 1-4 op het scorebord stond.

Selectie Helmond Sport
Helmond Sport werkt zonder de geblesseerden Kjell Knops, Daan Ibrahim, Jamie Watt en Maiky Fecunda toe naar het duel tegen FC Eindhoven. Dean Koolhof, Bodi Brusselers en Joeri Poelmans zijn nog twijfelgevallen.