Helmond Sport / 15 maart 2018

voorbeschouwing fc emmen - helmond sport

Na drie overwinningen op rij stapt Helmond Sport morgen met vertrouwen in de bus naar Emmen. Het doel is duidelijk: “We willen punten pakken,” zegt Roy Hendriksen vastberaden.

Mooie dagen
Met twee overwinningen in vier dagen tijd heeft Helmond Sport de smaak te pakken. Op vrijdag werd hoogvlieger Telstar met 2-3 verslagen, om vervolgens thuis tegen FC Den Bosch met een 3-1 winst van het veld te stappen. De grote man aan Helmondse zijde was Jordy Thomassen. Met vier doelpunten in twee wedstrijden had hij een groot aandeel in beide overwinningen.

Vierde periode
Helmond Sport heeft de derde periode afgesloten met drie overwinningen op rij. Komende vrijdag start de vierde periode. Volgens Hendriksen is die periode de enige manier om het seizoen alsnog glans te geven. Al wil de trainer nog niet te ver vooruit kijken. “Als je kijkt naar ons programma, dan wordt het niet makkelijk. We moeten van wedstrijd tot wedstrijd leven en zorgen dat we zoveel mogelijk punten verzamelen. Te beginnen met FC Emmen.”

Zware kluif
Met FC Emmen treft Helmond Sport direct een lastige tegenstander. De nummer vijf van de Jupiler League liep de derde periodetitel op een haar na mis en is de ploeg die het minst verliest. Slechts vier keer bleven de Emmenaren zonder punten, waaronder tegen Helmond Sport. De ploeg van Dick Lukkien steekt overigens momenteel niet in de beste vorm van het seizoen. Van de laatste vijf duels won FC Emmen er slechts twee. Toch is het volgens Hendriksen geen optelsom dat Helmond Sport wint in Emmen. “Het is een hele goede ploeg met veel kwaliteit. Ze beschikken over een gebalanceerd elftal en maken een heel goed en stabiel seizoen door. Aan ons om alles te geven voor een goed resultaat”

Historie tegen FC Emmen
Helmond Sport heeft de laatste jaren goede herinneringen aan de reizen naar Emmen. In de laatste tien jaar werd er niet verloren. De laatste nederlaag in Drenthe dateert alweer van 2007. Toen ging Onze Club met 2-1 onderuit. De laatste ontmoeting in de Oude Meerdijk, destijds nog de JenS Vesting, eindigde in 1-2. Alle drie de doelpunten waren van Helmondse makelij. Steven Edwards en Jason Bourdouxhe brachten Helmond Sport op een 0-2 voorsprong. Aanvoerder Stephen Warmolts schoot in blessuretijd nog in eigen doel, waardoor 1-2 de eindstand was.

Selectie Helmond Sport
Roy Hendriksen kan tegen FC Emmen nog altijd niet beschikken over Dylan de Braal. Hij is nog steeds geschorst na de rode kaart die hij opliep in de wedstrijd tegen Telstar. De volledige selectie voor de wedstrijd met FC Emmen ziet er als volgt uit:

1.    Stijn van Gassel
2.    Robert van Koesveld
3.    Ron Janzen
4.    Stephen Warmolts
6.    Steven Edwards
7.    Giovanni Hiwat
8.    Jason Bourdouxhe
9.    Arne Naudts
10.  Robert Braber
11.  Furhgill Zeldenrust
12.  Jordy Thomassen
14.  Grad Damen
16.  Maikel Verkoelen
21.  Joris van Gerwen
22.  Jamie Watt
25.  Marijn van Heugten
26.  Jeroen Verkennis
27.  Wietse van Lankveld
28.  Nick de Louw
32.  Bram Zwanen
36.  Charlton Vicento

sportdirect-banner-690.pngsportdirect-banner-320.png