Helmond Sport / 06 april 2017

Voorbeschouwing Fortuna Sittard – Helmond Sport

Morgenavond speelt Helmond Sport de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. Onze Club wist een reeks van negen wedstrijden zonder overwinning afgelopen vrijdag eindelijk te beëindigen. FC Dordrecht werd met 1-0 verslagen in het Lavans Stadion. De ploeg van trainer Roy Hendriksen gaat wederom voor de drie punten. “We spelen op een zwaar veld. We hebben alle facetten meegenomen en ons goed voorbereid op de training”, aldus Roy Hendriksen.

Proces
Fortuna Sittard vinden we terug op de 15e plaats in de Jupiler League.
De trainerswissel in de winterstop heeft een positieve invloed gehad op de ploeg uit Sittard. Afgelopen week behaalde de ploeg van trainer Sunday Oliseh een verdienstelijk punt in de derby tegen MVV Maastricht. “Fortuna Sittard is met een proces bezig, ze spelen thuis sterk. Ze kunnen verrassend uit de hoek komen. We moeten scherp zijn”, zegt Hendriksen.  

Historie Fortuna Sittard
Helmond Sport heeft het over het algemeen moeilijk in Sittard. Van de afgelopen tien uitwedstrijden wist Onze Club er vier te winnen, één keer werd het gelijk en vijf keer won de thuisploeg.  Eerder dit seizoen wist de ploeg van Roy Hendriksen met 1-0 te winnen van Fortuna Sittard door een doelpunt van Maikel Verkoelen. Deze overwinning was erg belangrijk in de strijd om de tweede periode, waardoor Helmond Sport zich wist te plaatsen voor de Play-Offs.

Janzen ontbreekt
Ron Janzen ontbreekt in de wedstrijdselectie van Helmond Sport. De verdediger van Onze Club liep afgelopen dinsdag op de training een blessure op aan zijn meniscus. Zijn vervanger in de wedstrijdselectie is Robert Braber. De middenvelder van Helmond Sport keert terug van een enkelblessure.
Bekijk hieronder de volledige selectie voor de wedstrijd van morgen:

2            Robert van Koesveld 
4            Stephen Warmolts
5            Gillian Justiana
6            Steven Edwards                            
7            Giovanni Hiwat
8            Jason Bourdouxhe
9            Robert Braber
11          Furhgill Zeldenrust
12          Jordy Thomassen
14          Max de Boom
18          Sam Strijbosch
19          Maiky Fecunda
20          Teije ten Den
21          Joris van Gerwen
22          Stijn van Gassel
26          Jeroen Verkennis
27          Wietse van Lankveld
28          Nick de Louw
30          Stefan Tielemans
37          Yaël Eisden              

 

 

sportdirect-banner-690.pngsportdirect-banner-320.png