Helmond Sport / 29 maart 2018

Voorbeschouwing Go Ahead Eagles - Helmond Sport

Morgen gaat Helmond Sport op bezoek bij Go Ahead Eagles in De Adelaarshorst. Roy Hendriksen wil in Deventer de goede reeks die is ingezet doorzetten. “In deze fase telt voor ons alleen de winst”.

Goede maand
De maand maart is Helmond Sport tot dusverre goed gezind. In de vijf wedstrijden die deze maand zijn gespeeld werd er vier keer gewonnen en één keer gelijkgespeeld. Tegen ‘Kowet’ kan Onze Club de ongeslagen maand volmaken. Eenvoudig wordt dat zeker niet. “Go Ahaead Eagles is en blijft een grote club. Met het fanatieke publiek wat altijd aanwezig is, kunnen zij het iedereen lastig maken. We gaan daar niet zomaar even drie punten ophalen. We zullen alles uit de kast moeten halen voor een goed resultaat”, zegt Hendriksen.

Vierde periode
Helmond Sport is de vierde periode goed begonnen. Met vier punten uit twee wedstrijden draait Onze Club bovenin mee. Al mogen we daar nog geen conclusies aan verbinden. “We spelen dit weekend twee zware uitwedstrijden. Na de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles, moeten we op bezoek bij Fortuna Sittard. Aan ons de taak om daar alles uit te halen wat erin zit. Daarna kijken we verder. We kunnen het ons niet veroorloven om vooruit te kijken. We moeten iedere wedstrijd 100% geven. Te beginnen in Deventer.”

Lastig seizoen
Net als Helmond Sport maakt ook Go Ahead Eagles een teleurstellend seizoen door. Na de degradatie uit de eredivisie werd er ingezet op het kampioenschap. Met een huidige zeventiende plaats zit dat er niet in. Toch kruipt de ploeg van Jan van Staa langzaam uit het dal. De afgelopen vier wedstrijden werd er niet meer verloren. “Go Ahead Eagles heeft gewoon een goede ploeg. Dat de prestaties tegenvallen doet daar niets aan af. Ze beginnen nu ook punten te pakken. Maar daarentegen steken wij ook in goede vorm en is het vertrouwen aanwezig. Ik ben overtuigd van onze kwaliteiten en denk zeker dat wij een mooi resultaat neer kunnen zetten.”

Historie tegen Go Ahead Eagles
Van de laatste tien duels tussen Go Ahead Eagles en Helmond Sport eindigde er vier in een overwinning en één in een gelijkspel. De overige vijf wedstrijden werden verloren. De laatste keer dat de volle buit mee naar Helmond ging was op 19 augustus 2011. Toen won Onze Club met 2-3 door doelpunten van Erik Quekel, Pepijn Veerman en Kelvin Bossman.

Selectie Helmond Sport
Roy Hendriksen kan tegen Go Ahead Eagles weer beschikken over Charlton Vicento. De aanvaller kwam afgelopen week in actie voor Curaçao tegen Bolivia. Jeroen Verkennis is er wegens een blessure niet bij in Deventer. Bekijk hieronder de volledige selectie:

1.     Stijn van Gassel
2.     Robert van Koesveld
3.     Ron Janzen
4.     Stephen Warmolts
7.    Giovanni Hiwat
8.    Jason Bourdouxhe
9.    Arne Naudts
10.  Robert Braber
11.  Furhgill Zeldenrust
12.  Jordy Thomassen
14.  Grad Damen
15.  Dylan de Braal
16.  Maikel Verkoelen
21.  Joris van Gerwen
22.  Jamie Watt
25.  Marijn van Heugten
27.  Wietse van Lankveld
28.  Nick de Louw
32.  Bram Zwanen
36. Charlton Vicento

sportdirect-banner-690.pngsportdirect-banner-320.png