Helmond Sport / 07 mei 2017

Voorbeschouwing Helmond Sport - Almere City

Morgenavond staat voor Helmond Sport de eerste wedstrijd op jacht naar een plek in de Eredivisie op het programma. Na drie seizoenen afwezigheid heeft Onze Club zich dit jaar weer geplaatst voor de Jupiler League Play-Offs. Almere City is om 20.00 uur de tegenstander in het Lavans Stadion.

Vier wedstrijden zonder winst
Almere City had lange tijd uitzicht op rechtstreekse plaatsing voor de tweede ronde van de Play-Offs. Echter wist de ploeg van trainer Jack de Gier de laatste vier wedstrijden niet te winnen, waardoor zijn ploeg op een achtste plaats eindigde in de Jupiler League en zich kwalificeerde voor de eerste ronde van de Play-Offs. Almere City had zelfs voor de laatste wedstrijd alles in eigen hand, maar de ploeg uit Flevoland verloor in het eigen Yanmar Stadion met 0-2 van NAC Breda.

Historie tegen Almere City
De thuisbalans tegen Almere City is positief te noemen. Van de laatste tien ontmoetingen in het Lavans Stadion tegen Almere City won Onze Club er zes, werd het één keer gelijk en slechts drie keer gingen de bezoekers uit Almere er met de winst vandoor. Eerder dit seizoen precies negen dagen geleden speelde Helmond Sport nog met 1-1 gelijk tegen Almere City door een doelpunt van Robert Braber in de absolute slotfase.

Selectie
De selectie voor het duel tegen Almere City is hetzelfde als afgelopen vrijdag. Onderstaande 22 namen zijn na afloop van de wedstrijd tegen FC Eindhoven direct vertrokken naar Zeist om zich optimaal te kunnen voorbereiden op de Play-Offs. De selectie ziet er als volgt uit:

1            Ferhat Kaya
2            Robert van Koesveld 
4            Stephen Warmolts
5            Gillian Justiana
6            Steven Edwards                            
7            Giovanni Hiwat
8            Jason Bourdouxhe
9            Robert Braber
11          Furhgill Zeldenrust
12          Jordy Thomassen
18          Sam Strijbosch
19          Maiky Fecunda
20          Teije ten Den
21          Joris van Gerwen
22          Stijn van Gassel
25          Marijn van Heugten
26          Jeroen Verkennis
27          Wietse van Lankveld
28          Nick de Louw
30          Stefan Tielemans
32          Bram Zwanen
37          Yaël Eisden

 

sportdirect-banner-690.pngsportdirect-banner-320.png