Helmond Sport / 25 januari 2018

Voorbeschouwing Helmond Sport - Almere City FC

Na de domper tegen FC Volendam (1-4), wil Helmond Sport zich morgen tegen Almere City FC herstellen.

Ploeg in vorm
De tegenstander uit Almere begon het seizoen niet goed, maar is inmiddels helemaal terug. Het elftal van trainer Jack de Gier bezet momenteel de zesde plaats in de Jupiler League. Van de laatste tien duels ging er slechts eentje verloren. Helmond Sport zal het dus zeker niet cadeau krijgen.

Vechten voor de punten
Onze Club kwam goed uit de winterstop met de overwinning op Jong PSV. Een week later ging het echter mis tegen FC Volendam. Helmond Sport heeft de punten morgen hard nodig, om weer enigszins naar boven te kunnen kijken. De ploeg van Hendriksen moet tegen Almere City FC honderd procent geconcentreerd zijn om tot een goed resultaat te komen.

Historie tegen Almere City FC
De balans in thuiswedstrijden tegen Almere City FC is positief voor Helmond Sport. Van de laatste tien ontmoetingen werden er zes winnend afgesloten. Drie keer gingen de punten mee naar Almere en slechts één keer werd er gelijkgespeeld. Dat gelijkspel was tevens de laatste thuiswedstrijd in de competitie tussen Helmond Sport en Almere City. Op 28 april 2017 leken de punten mee de bus in de gaan met Jack de Gier en zijn spelers, maar in blessuretijd voorkwam Robert Braber een nederlaag door de eindstand op 1-1 te bepalen.

Selectie Helmond Sport
Helmond Sport kan wederom niet beschikken over een volledige selectie. Maiky Fecunda en Steven Edwards zitten tegen Almere City FC een schorsing uit. Daarnaast ontbreken de langer geblesseerde Arne Naudts, Brandon Ormonde-Ottewil en Maikel Verkoelen. Ook voor Grad Damen komt het duel van morgen nog te vroeg. De volledige selectie van Roy Hendriksen ziet er als volgt uit:

1.            Stijn van Gassel
3.            Ron Janzen
4.            Stephen Warmolts
7.            Giovanni Hiwat
8.            Jason Bourdouxhe
10.          Robert Braber
12.          Jordy Thomassen
15.          Dylan de Braal
17.          Daan Ibrahim
21.          Joris van Gerwen
22.          Jamie Watt
25.          Marijn van Heugten
26.          Jeroen Verkennis
27.          Wietse van Lankveld
28.          Nick de Louw
32.          Bram Zwanen
35.          Giovanni van Beek
36.          Charlton Vicento
40.          Jerreau Farel Cairo

 

sportdirect-banner-690.pngsportdirect-banner-320.png