Helmond Sport / 31 augustus 2017

voorbeschouwing helmond sport - go ahead eagles

Morgenavond om 20.00 uur neemt Helmond Sport het in het Lavans Stadion op tegen Go Ahead Eagles. Roy Hendriksen hoopt tegen de degradant uit de Eredivisie vechtlust te zien van zijn ploeg. “Het wordt een zware, maar mooie uitdaging.”

Titelkandidaat
Met de ploeg uit Deventer treft Helmond Sport volgens Hendriksen een titelkandidaat. “Het is een ploeg met veel kwaliteit en daarnaast veel routine. Zijn gaan voor promotie.” Helmond Sport moet hoe dan ook vol aan de bak. “Wij moeten vanaf de eerste tot de laatste minuut gretig zijn. Vorige week tegen Jong PSV miste ik dat, deze week wil ik dat wel zien. Alleen dan kunnen we het een ploeg als Go Ahead Eagles lastig maken”, is Hendriksen duidelijk.

Historie tegen Go Ahead Eagles
Van de laatste tien thuiswedstrijden tegen Go Ahead Eagles won Helmond Sport drie keer, werd er drie keer verloren en bleef het vier keer onbeslist. Eén van de mooiste wedstrijden in het Lavans Stadion tegen de Deventenaren speelde Helmond Sport op 23 maart 2012. Toen won Onze Club met maar liefst 5-1. Vijf verschillende spelers vonden destijds het net. Haastrup, Sequeira, Grabovac, Van der Linden en Quekel waren de doelpuntenmakers.

Selectie nauwelijks gewijzigd
De selectie van Helmond Sport blijft zo goed als ongewijzigd voor het duel met Go Ahead Eagles. De enige wijziging is dat Marijn van Heugten erbij zit in plaats van Nassim Amaarouk. De volledige selectie ziet er daarom als volgt uit:

1.            Stijn van Gassel
2.            Robert van Koesveld
3.            Ron Janzen
4.            Stephen Warmolts
6.            Steven Edwards
7.            Giovanni Hiwat
8.            Jason Bourdouxhe
9.            Arne Naudts
10.          Robert Braber
11.          Furhgill Zeldenrust
12.          Jordy Thomassen
14.          Grad Damen
15.          Dylan de Braal
18.          Gévero Markiet
19.          Maiky Fecunda
21.          Joris van Gerwen
25.          Marijn van Heugten
26.          Jeroen Verkennis
28.          Nick de Louw
32.          Bram Zwanen
36.          Charlton Vicento

sportdirect-banner-690.pngsportdirect-banner-320.png