Helmond Sport / 15 december 2016

voorbeschouwing helmond sport - jong ajax

Morgen staat de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. Dan is Jong Ajax te gast in het Lavans Stadion. Helmond Sport is in eigen huis al zeven wedstrijden op rij ongeslagen en hoopt tegen Jong Ajax die reeks voort te zetten om zo het jaar op een positieve manier af te sluiten. “We moeten met zijn allen als team ervoor gaan, alleen dan kunnen we winnen”, aldus Roy Hendriksen.

Tegenstander in vorm              
Met Jong Ajax treft Helmond Sport een ploeg in uitstekende vorm. De Amsterdammers hebben een prima periode achter de rug en eindigden net als Helmond Sport op twintig punten en daarmee op een gedeelde eerste plaats. De laatste keer dat de ploeg van Marcel Keizer verloor was op 31 oktober tegen koploper VVV-Venlo. Het zal dus niet makkelijk worden voor Helmond Sport. “Jong Ajax heeft een enorm sterk team. Die jongens hebben zo veel kwaliteit. We zullen als team alles moeten geven om een resultaat te halen. Als team kunnen wij winnen, als individuen niet.”

Historie tegen Jong Ajax
Morgen wordt het de vierde keer dat Jong Ajax op bezoek komt in Helmond. In de drie voorgaande edities werd er één keer gewonnen door Onze Club, één keer werd het gelijk en één keer wonnen de bezoekers. De laatste keer dat Jong Ajax op bezoek kwam werd het 2-3 voor de Amsterdammers. Al zag het daar lange tijd niet naar uit. Toen de blessuretijd inging stond Helmond Sport nog op een 2-1 voorsprong door doelpunten van Sam Strijbosch en Gyrano kerk. Toch gaf Helmond Sport de wedstrijd nog uit handen. In de 91e minuut was Steven Edwards ongelukkig met een eigen doelpunt. Een minuut later ging het helemaal mis toen El Azzouzi de 2-3 binnenschoot.

Wedstrijdselectie
De wedstrijdselectie voor het duel met Jong Ajax is nagenoeg dezelfde als die voor de wedstrijd tegen FC Den Bosch van vorige week. Enige wijziging is dat Marc Höcher terugkeert in de selectie. Zie hieronder de volledige selectie:

1           Ferhat Kaya
2           Robert van Koesveld
3           Ron Janzen
4           Stephen Warmolts
5          Gillian Justiana
6           Steven Edwards
7           Giovanni Hiwat
9           Robert Braber
10         Marc Höcher
11         Furhgill Zeldenrust
12         Jordy Thomassen
14         Joey Godee
15         Shpend Hasani
16         Maikel Verkoelen
18        Sam Strijbosch
20         Teije ten Den
21         Joris van Gerwen
22         Stijn van Gassel
26         Jeroen Verkennis
28         Nick de Louw

sportdirect-banner-690.pngsportdirect-banner-320.png