Helmond Sport / 15 februari 2018

voorbeschouwing helmond sport - jong fc utrecht

Morgen speelt Helmond Sport om 20.00 uur tegen Jong FC Utrecht. In het duel met de hekkensluiter van de Jupiler League telt alleen de overwinning. “Wij gaan morgen voor de drie punten, zeker in eigen huis”, aldus Roy Hendriksen.

Negatieve reeks
Vorige week ging Helmond Sport met 3-2 onderuit in Dordrecht. Dat was alweer de vierde nederlaag op rij, toch wil Hendriksen vooral naar de goede punten kijken. “We moeten het positief bekijken. Het laatste kwartier van de eerste helft en het begin van de tweede helft kwamen we beter in de wedstrijd. Dat gevoel moeten we langer vast zien te houden.”

Hekkensluiter
Jong FC Utrecht staat met dertien punten op de laatste plaats in de Jupiler League. Afgelopen vrijdag werd er echter ruim gewonnen RKC Waalwijk (5-2). Het gat met Helmond Sport bedraagt door die overwinning nog slechts zes punten. Onze Club zal tegen de Domstedelingen de overwinning moeten pakken om de laatste plaats uit het zicht te verliezen. Al verwacht Hendriksen geen simpele wedstrijd. “We moeten Jong FC Utrecht niet onderschatten, ze hebben veel talent in het elftal. Ze winnen afgelopen vrijdag niet voor niets met 5-2 van RKC Waalwijk.”

Historie
Drie keer eerder stonden Helmond Sport en Jong FC Utrecht tegenover elkaar in de Jupiler League. Twee keer eindigde een ontmoeting in een gelijkspel en één keer won Jong FC Utrecht. De laatste keer dat de ploeg uit Utrecht op bezoek kwam in Helmond resulteerde dat in een 1-1 gelijkspel. Door een doelpunt van Jordy Thomassen leek Onze Club lange tijd op weg naar de overwinning, maar in de negentigste minuut kwam Jong FC Utrecht langszij door een doelpunt van Maarten Peijnenburg.

Selectie Helmond Sport
Maikel Verkoelen keert na een lange afwezigheid weer terug in de selectie. De Helmondse verdediger was voor het laatst aanwezig in maart 2017 bij de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. Ook Ron Janzen is onderweg om zich weer bij de selectie te voegen. Grad Damen heeft tijdens de training een nieuwe blessure opgelopen en zal langer afwezig zijn. Hier is de volledige selectie voor het duel met Jong FC Utrecht:

1.    Stijn van Gassel
2.    Robert van Koesveld
4.    Stephen Warmolts
6.    Steven Edwards
7.    Giovanni Hiwat
8.    Jason Bourdouxhe
10.  Robert Braber
12.  Jordy Thomassen
15.  Dylan de Braal
16.  Maikel Verkoelen
17.  Daan Ibrahim
19.  Maiky Fecunda
21.  Joris van Gerwen
22.  Jamie Watt
25.  Marijn van Heugten
26.  Jeroen Verkennis
27.  Wietse van Lankveld
28.  Nick de Louw
32.  Bram Zwanen
36.  Charlton Vicento

sportdirect-banner-690.pngsportdirect-banner-320.png