Helmond Sport / 05 april 2018

voorbeschouwing helmond sport - mvv maastricht

Helmond Sport wil zich morgen tegen MVV Maastricht herstellen van de twee nederlagen tegen Fortuna Sittard en Go Ahead Eagles. “We gaan morgen volle bak. We willen het seizoen op een goede manier afsluiten”, aldus Roy Hendriksen.

Play-Offs
Door de nederlagen van afgelopen weekend is het zicht op de Jupiler Play-Offs zo goed als verdwenen. Toch is er op papier nog altijd een kans. Helmond Sport zal zich dan ook absoluut niet gewonnen geven. “We moeten nu met zijn allen het seizoen op een mooie en zo goed mogelijk manier af gaan sluiten. We hebben nog een aantal mooie wedstrijden voor de boeg, daarin zullen we alles geven. Aan het eind van de rit zien we vervolgens waar we staan”, zegt Hendriksen.

Moeilijke periode
MVV is nog volop in de race voor de Play-Offs, maar maakt momenteel een moeilijke fase mee. Van de laatste vijf wedstrijden, werd er slechts één gewonnen. Het Paasweekend leverde voor de Limburgers, net als voor Helmond Sport, nul punten op. Hendriksen verwacht dan ook een getergd MVV morgen. “Zij willen zich, net als ons, revancheren van een slecht weekend. Zij moeten punten gaan pakken om de Play-Offs niet mis te lopen. We kunnen een zware wedstrijd verwachten.”

Historie tegen MVV Maastricht
In de laatste tien thuiswedstrijden tegen MVV werd er vijf keer gewonnen van de Maastrichtenaren, vier keer werd er gelijkgespeeld en slechts één keer wonnen de Limburgers. De laatste overwinning dateert van 7 augustus 2015, de wedstrijd eindigde toen in een 1-0 overwinning voor Onze Club. Stanley Elbers maakte de enige en winnende treffer. De laatste editie in het Lavans Stadion leverde een 2-2 gelijkspel op.

Selectie Helmond Sport
Ron Janzen en Stephen Warmolts sluiten, na een schorsing, weer aan bij de selectie. Grad Damen is er niet bij. De middenvelder liep afgelopen maandag in Sittard tegen een vervelende blessure op. De volledige selectie voor het duel met MVV Maastricht ziet er als volgt uit:

1.     Stijn van Gassel
2.     Robert van Koesveld
3.     Ron Janzen
4.     Stephen Warmolts
7.    Giovanni Hiwat
8.    Jason Bourdouxhe
9.    Arne Naudts
10.  Robert Braber
11.  Furhgill Zeldenrust
12.  Jordy Thomassen
15.  Dylan de Braal
16.  Maikel Verkoelen
21.  Joris van Gerwen
22.  Jamie Watt
25.  Marijn van Heugten
27.  Wietse van Lankveld
28.  Nick de Louw
32.  Bram Zwanen
36. Charlton Vicento

sportdirect-banner-690.pngsportdirect-banner-320.png