Helmond Sport / 12 april 2018

voorbeschouwing helmond sport - n.e.c. 

Helmond Sport neemt het morgenavond in het Lavans Stadion op tegen N.E.C. De Nijmegenaren strijden nog volop om de titel, aan Onze Club om daar een stokje voor te steken. “We moeten met veel durf en lef aan de aftrap verschijnen. We willen het N.E.C. moeilijk maken”, aldus Roy Hendriksen.

Lastige periode
Helmond Sport gaat, na een opleving in maart, door een moeilijk periode. Na de nederlaag tegen MVV Maastricht ging afgelopen maandag ook de derby verloren. Al was dat zeker niet nodig volgens Hendriksen. “Tegen FC Eindhoven en MVV zijn we te onzorgvuldig omgesprongen met de kansen, de tegenstander maakt ze vervolgens wel af. Dat is enorm zuur, want er had meer ingezeten.”

Titelstrijd
N.E.C. leek vorige week de hoop op het kampioenschap te verspelen. Bij Jong Ajax ging de ploeg van Pepijn Lijnders met 2-0 onderuit. Door het onrechtmatig meespelen van de geschorste Ajacied Teun Bijleveld wordt dat duel echter onvergespeeld. N.E.C. heeft door die beslissing de titel weer volledig in eigen hand. De Nijmegenaren zullen dus moeten winnen in Helmond om in de race te blijven. “Het wordt een mooie wedstrijd, waarbij de belangen voor N.E.C. groot zijn. Ze worden daarnaast gesteund door een vol uitvak. Ik verwacht dan ook een mooie wedstrijd, waarin wij hopelijk voor een stuntje kunnen zorgen. We gaan er een mooie avond van maken”, zegt Hendriksen.

Historie tegen N.E.C.
Helmond Sport en N.E.C. zijn elkaar in de laatste tien jaar slechts één keer eerder in het Lavans Stadion tegen gekomen. Toen eindigde de wedstrijd in een 1-4 nederlaag. Eerder dit seizoen eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel in het Goffertstadion. Het Helmondse doelpunt kwam van Giovanni Hiwat.

Selectie Helmond Sport
Robert Braber keert na zijn afwezigheid tegen FC Eindhoven weer terug in de selectie. Verder zijn de namen hetzelfde als in de derby. De volledige selectie voor het duel met N.E.C.ziet er als volgt uit:

1.    Stijn van Gassel
2.    Robert van Koesveld
3.    Ron Janzen
4.    Stephen Warmolts
7.    Giovanni Hiwat
8.    Jason Bourdouxhe
9.    Arne Naudts
10.  Robert Braber
11.  Furhgill Zeldenrust
12.  Jordy Thomassen
15.  Dylan de Braal
16.  Maikel Verkoelen
21.  Joris van Gerwen
22.  Jamie Watt
25.  Marijn van Heugten
27.  Wietse van Lankveld
28.  Nick de Louw
32.  Bram Zwanen
36. Charlton Vicento

sportdirect-banner-690.pngsportdirect-banner-320.png