Helmond Sport / 21 december 2017

Voorbeschouwing Helmond Sport - SC Cambuur

Morgen speelt Helmond Sport de laatste wedstrijd voor de winterstop. Tegenstander in het Lavans Stadion is SC Cambuur. “Het wordt morgen een lastige avond. We gaan nog één keer alles geven om 2017 mooi af te sluiten”, aldus Roy Hendriksen.

Derby eindigt in puntendeling
Afgelopen maandag bleef de derby tegen FC Eindhoven onbeslist. Beide ploegen wisten die avond niet te scoren. Mede dankzij een uitstekend keepende Stijn van Gassel hield Onze Club één punt over aan de wedstrijd. “De laatste wedstrijden staan we verdedigend goed, alleen is het voetballende aspect weer wat minder. Toch creëren we genoeg kansen, alleen er wordt te weinig mee gedaan en dat is af te zien aan de ranglijst”, begint Hendriksen.

Trainerswissel
De laatste weken begint SC Cambuur zijn draai te vinden. Na het ontslag van Marinus Dijkhuizen staat Sipke Hulshoff als interim-trainer aan het roer. De laatste twee wedstrijden werden winnend afgesloten. “Het is een team met veel voetballend vermogen. Ze staan veel te laag gezien de kwaliteiten die ze hebben.” Onze Club wil morgen de drie punten in het Lavans Stadion houden, om zo positief de feestdagen in te gaan. “Met drie punten op zak zou het een leuke afsluiting van het jaar zijn.”

Historie tegen SC Cambuur
Van de laatste tien ontmoetingen in het Lavans Stadion tegen SC Cambuur Stadion won Helmond Sport er vijf. De laatste ontmoeting in het kader van de KNVB beker was er een om snel te vergeten. De ploeg van Hendriksen ging met 1-5 onderuit en kreeg bovendien twee rode kaarten. Naar de laatste competitiewedstrijd in Helmond wordt wel met een goed gevoel teruggekeken. Door een doelpunt van Marc Höcher won Onze Club met 1-0 van de ploeg uit Leeuwarden.

Selectie Helmond Sport
Aanvoerder Stephen Warmolts keert na een schorsing die hij uitzat tegen FC Eindhoven weer terug op het wedstrijdformulier. De volledige selectie ziet er als volgt uit:

1.            Stijn van Gassel
2.            Robert van Koesveld
3.            Ron Janzen
4.            Stephen Warmolts
6.            Steven Edwards
7.            Giovanni Hiwat
8.            Jason Bourdouxhe
10.          Robert Braber
11.          Furhgill Zeldenrust
12.          Jordy Thomassen
14.          Grad Damen
15.          Dylan de Braal
19.          Maiky Fecunda
21.          Joris van Gerwen
22.          Jamie Watt
26.          Jeroen Verkennis
27.          Wietse van Lankveld
28.          Nick de Louw
32.          Bram Zwanen
36.          Charlton Vicento

sportdirect-banner-690.pngsportdirect-banner-320.png