Helmond Sport / 21 april 2017

voorbeschouwing jong ajax - helmond sport

Na een uitstekend paasweekend waarin Helmond Sport twee thuiswedstrijden wist te winnen tegen achtereenvolgens NAC Breda (2-1) en FC Den Bosch (2-0), staat vanavond de uitwedstrijd tegen Jong Ajax op het programma. “We hebben een goed signaal gegeven na de nederlaag tegen Fortuna Sittard. Hopelijk kunnen we deze lijn doortrekken richting de Play-Offs”, aldus Roy Hendriksen.

Goede tegenstander
Jong Ajax maakt een uitstekend seizoen door. De ploeg van trainer Marcel Keizer vinden we terug op een tweede plaats in de Jupiler League. Van de laatste vier wedstrijden wist Jong Ajax er drie te winnen. Echter ging de laatste competitiewedstrijd met 3-1 verloren tegen Jong PSV. “De wedstrijd tegen Jong Ajax is voor ons een uitstekend meetmoment, zo kunnen we zien hoe we ervoor staan met het oog op de Play-Offs”, zegt Hendriksen.

Historie tegen Jong Ajax
De wedstrijd Jong Ajax - Helmond Sport stond pas drie keer eerder op het programma. De balans tussen beiden ploegen is precies gelijk. Eén keer won de thuisploeg, één keer werd het gelijk en één keer nam Helmond Sport de punten mee naar huis. De eerste en laatste overwinning op de Amsterdammers dateert van 24 juli 2015. Toen won Onze Club met 0-2 door doelpunten van Elbers en Diouck.

Verkennis ontbreekt
Jeroen Verkennis ontbreekt in de wedstrijdselectie van Helmond Sport. De verdediger heeft een blessure opgelopen in de wedstrijd tegen FC Den Bosch en zal uit voorzorg niet spelen. Bekijk hieronder de volledige selectie voor de wedstrijd van vanavond:

2            Robert van Koesveld 
4            Stephen Warmolts
5            Gillian Justiana
6            Steven Edwards                            
7            Giovanni Hiwat
8            Jason Bourdouxhe
9            Robert Braber
11          Furhgill Zeldenrust
12          Jordy Thomassen
18          Sam Strijbosch
19          Maiky Fecunda
20          Teije ten Den
21          Joris van Gerwen
22          Stijn van Gassel
27          Wietse van Lankveld
28          Nick de Louw
30          Stefan Tielemans
32          Bram Zwanen
37          Yaël Eisden   

sportdirect-banner-690.pngsportdirect-banner-320.png