Helmond Sport / 15 oktober 2017

Voorbeschouwing Jong AZ - Helmond Sport

Morgenavond speelt Helmond Sport om 20.00 uur de uitwedstrijd tegen Jong AZ. De ploeg van Roy Hendriksen hoopt tegen de huidige nummer vijf van de Jupiler League de eerste overwinning van het seizoen te boeken.

Meedogenloosheid
Vorige week vrijdag wist Onze Club niet te winnen. Ondanks de bovenliggende partij te zijn in de eerste helft, liet Helmond Sport blijken dat scoren de ploeg moeilijk afgaat. De Graafschap strafte het onnauwkeurige afronden van de Helmonders af, door onverbiddelijk om te gaan met de kansen die ze kregen.

Debutant
Jong AZ debuteert dit jaar in de Jupiler League. Dat doet het tot op heden vrij aardig. Na zeven wedstrijden staat de ploeg van Martin Haar op tien punten. Al waren dat er eigenlijk al dertien. De met 0-2 gewonnen wedstrijd tegen FC Oss moet echter worden overgespeeld, omdat Jong AZ in die wedstrijd één dispensatiespeler teveel had opgesteld.

Eerste ontmoeting
Het wordt de eerste keer in de historie dat Jong AZ en Helmond Sport elkaar treffen in de Jupiler League. De Alkmaarders kwamen vorig seizoen nog uit in de Tweede Divisie, in die competitie werden zij met grote overmacht kampioen. De talenten van AZ beschikken over een ploeg om rekening te houden.

Selectie:
Ron Janzen keert weer terug bij de selectie. Hij was ruim een maand afwezig in verband met een blessure. De volledige selectie van Helmond Sport ziet er als volgt uit:

1.            Stijn van Gassel
2.            Robert van Koesveld
3.            Ron Janzen
4.            Stephen Warmolts
6.            Steven Edwards
7.            Giovanni Hiwat
8.            Jason Bourdouxhe
9.            Arne Naudts
10.          Robert Braber
11.          Furhgill Zeldenrust
12.         Jordy Thomassen
14.         Grad Damen
15.         Dylan de Braal
19.         Maiky Fecunda
21.         Joris van Gerwen
22.         Jamie Watt
23.         Joey Godee
26.         Jeroen Verkennis
27.         Wietse van Lankveld
36.         Charlton Vicento 

sportdirect-banner-690.pngsportdirect-banner-320.png