Helmond Sport / 16 maart 2017

voorbeschouwing jong psv - helmond sport

Morgenavond om 20.00 uur staat er voor Helmond Sport een Brabantse derby op het programma tegen Jong PSV. Onze Club is dan te gast op de Herdgang in Eindhoven. Helmond Sport hoopt de reeks van acht wedstrijden zonder overwinning te beëindigen. “ We moeten negentig minuten geconcentreerd zijn”, zegt trainer Roy Hendriksen.

Technische ploeg
Jong PSV is bezig aan een uitstekend seizoen. De ploeg van trainer Pascal Jansen wist de eerste periode te veroveren en staat op een keurige vierde plaats in de Jupiler League. Afgelopen maandag trakteerde de beloftenploeg stadsgenoot FC Eindhoven op een 5-0 nederlaag. “Jong PSV is een technische ploeg met heel veel kwaliteit”, weet Hendriksen. Jong PSV heeft dit seizoen in veel verschillende opstellingen gespeeld, al maakt het Hendriksen niet uit met welke elf namen de tegenstander aan de aftrap verschijnt. “Het maakt niet uit wie er speelt elke speler heeft veel kwaliteit, ze hebben genoeg goede voetballers om uit te kiezen.”

Historie Jong PSV
Helmond Sport en Jong PSV stonden in het verleden uit en thuis pas zeven keer tegenover elkaar. Drie keer wist Onze Club te winnen, twee keer werd het gelijk en twee keer ging Jong PSV er met de winst vandoor. Eerder dit seizoen wist Helmond Sport de thuiswedstrijd met 1-0 te winnen door een doelpunt van Marc Höcher.

Janzen geschorst
In tegenstelling tot de wedstrijd tegen De Graafschap keert Nick de Louw terug in de wedstrijdselectie van Helmond Sport. Ron Janzen liep in de thuiswedstrijd tegen de ploeg uit Doetinchem tegen zijn vijfde gele kaart aan en is geschorst.
Bekijk hieronder de volledige selectie voor de wedstrijd van morgen:

1            Ferhat Kaya
2            Robert van Koesveld 
4            Stephen Warmolts
5            Gillian Justiana
6            Steven Edwards                            
7            Giovanni Hiwat
8            Jason Bourdouxhe
11          Furhgill Zeldenrust
12          Jordy Thomassen
14          Max de Boom
18          Sam Strijbosch
20          Teije ten Den
21          Joris van Gerwen
22          Stijn van Gassel
26          Jeroen Verkennis
28           Nick de Louw
37          Yaël Eisden

 

 

sportdirect-banner-690.pngsportdirect-banner-320.png