Helmond Sport / 11 januari 2018

voorbeschouwing jong psv - helmond sport

Morgen begint voor Helmond Sport de competitie weer. Dat gaat gebeuren op de Herdgang tegen Jong PSV. Roy Hendriksen weet wat er te doen staat voor zijn ploeg. “We moeten volle bak gaan!” Om 20.00 uur wordt er afgetrapt in Eindhoven.

Geslaagd trainingskamp
De voorbereiding op het duel tegen Jong PSV begon voor Helmond Sport in Turkije, in Lara om precies te zijn. Daar kon de ploeg van Hendriksen onder prima omstandigheden werken. “We mogen terugkijken op een goed trainingskamp. De sfeer was top tussen spelers, sponsoren en het bestuur en daarnaast hebben we heel goed kunnen werken. De temperatuur was goed en het trainingsveld lag er perfect bij”, begint de trainer.

Veel spelers afwezig
Ondanks het goede trainingskamp en de goede voorbereiding moet Helmond Sport het morgen in Eindhoven toch doen zonder een aantal belangrijke spelers. Robert Braber, Grad Damen, Furhgill Zeldenrust en Ron Janzen zijn er wegens blessures en ziekte niet bij. Verder mist Onze Club Arne Naudts en Brandon Ormonde-Ottewill al langere tijd. “Dat is altijd balen, maar sommige dingen heb je nu eenmaal niet in de hand. We moeten het doen met de jongens die wel fit zijn. Wanneer veel spelers afwezig zijn, biedt het ook weer kansen voor andere jongens. Die spelers moeten het nu maar laten zien dan.”

Lastige uitwedstrijd
Onze Club won nog nooit op bezoek bij Jong PSV. In de vier eerdere ontmoetingen wonnen de Eindhovense beloften drie keer en werd het één keer gelijk. Ook bij Jong PSV zullen een aantal sleutelspelers afwezig zijn. Zij krijgen de kans om zich te bewijzen in Amerika tijdens het trainingskamp van PSV 1. Toch zal het absoluut geen eenvoudige klus worden voor Onze Club. “Jong PSV staat niet voor niets op een vijfde plaats. Ook wanneer er spelers ontbreken, houden ze nog zoveel kwaliteit over. Ze hebben al vaker spelers af moeten staan aan het eerste elftal. Dan hevelen ze spelers vanuit de onder 19 over die ook over enorm veel kwaliteit beschikken, maar ik wil niet teveel naar de tegenstander kijken. Wij moeten naar onszelf kijken”, is Hendriksen duidelijk.

Selectie Helmond Sport
De selectie van Helmond Sport kent door de afwezige veel wijzigingen ten opzichte van het laatste competitieduel tegen SC Cambuur. Roy Hendriksen neemt de volgende achttien namen mee naar de Herdgang:

1.            Stijn van Gassel
2.            Robert van Koesveld
4.            Stephen Warmolts
6.            Steven Edwards
7.            Giovanni Hiwat
8.            Jason Bourdouxhe
12.          Jordy Thomassen
15.          Dylan de Braal
17.          Daan Ibrahim
19.          Maiky Fecunda
21.          Joris van Gerwen
22.          Jamie Watt
26.          Jeroen Verkennis
27.          Wietse van Lankveld
28.          Nick de Louw
32.          Bram Zwanen
36.          Charlton Vicento
40.          Jerreau Farel Cairo

sportdirect-banner-690.pngsportdirect-banner-320.png