Helmond Sport / 02 februari 2017

voorbeschouwing sc cambuur - helmond sport

Morgenavond gaat Helmond Sport op bezoek bij het uitstekend in vorm verkerende SC Cambuur. Na de overwinningen op achtereenvolgens FC Oss en Achilles '29, gaat de ploeg van Roy Hendriksen ook in Leeuwarden voor een goed resultaat. Hendriksen heeft in ieder geval zin in de ontmoeting met zijn oude club. “Ik kijk er enorm naar uit. Dit zijn de wedstrijden waar je het voor doet.”

Ploeg in vorm
Met een thuisoverwinning op FC Dordrecht en een midweekse stunt in de kwartfinale van de KNVB Beker tegen FC Utrecht, heeft SC Cambuur inmiddels de smaak te pakken. Het zal dan ook een lastig karwei worden voor Helmond Sport. “SC Cambuur heeft een fantastische selectie en behoort bij de topploegen van de Jupiler League. Als je kijkt wie ze alleen al op de bank hebben zitten, daar is menig club jaloers op. Makkelijk zal het dus zeker niet worden”, is Hendriksen zich bewust. Toch zijn dit volgens de trainer van Helmond Sport de mooiste wedstrijden die er zijn. “Samen met de uitwedstrijden tegen NAC Breda en De Graafschap zijn dit qua sfeer en entourage de wedstrijden waar je het voor doet. Dat heb ik ook tegen de spelers gezegd.”

Historie tegen SC Cambuur
Dat uitwedstrijden bij SC Cambuur lastig zijn blijkt wel uit de laatste tien ontmoetingen in Leeuwarden. Van de laatste tien wedstrijden in het Cambuurstadion won de thuisploeg er vijf, werd het vier keer gelijk en won Helmond Sport slechts één keer. De laatste uitoverwinning in Leeuwarden dateert van 24 januari 2011. Toen won Onze Club met 1-2 van SC Cambuur door doelpunten van Esajas en Veldmate. De enige tegentreffer kwam van de voet van Ghoochannejhad. Eerder dit seizoen, op 26 augustus 2016, was Helmond Sport in het eigen Lavans Stadion met 1-0 te sterk voor de bezoekers uit Leeuwarden.

De Boom debuteert
Max de Boom maakt tegen SC Cambuur zijn debuut in de selectie van Roy Hendriksen. De van PEC Zwolle overgekomen De Boom vervangt de door ziekte afwezige Shpend Hasani. Verder keert Stephen Warmolts na een schorsing weer terug bij de selectie. Bekijk hieronder de volledige selectie voor het duel in Leeuwarden:

1            Ferhat Kaya
2            Robert van Koesveld  
3            Ron Janzen
4            Stephen Warmolts
5            Gillian Justiana
6            Steven Edwards
7            Giovanni Hiwat
8            Jason Bourdouxhe
9            Robert Braber
10          Marc Höcher
11          Furhgill Zeldenrust
12          Jordy Thomassen
14          Max de Boom
16          Maikel Verkoelen
18          Sam Strijbosch
19          Maiky Fecunda
20          Teije ten Den
21          Joris van Gerwen
22          Stijn van Gassel
26          Jeroen Verkennis
37          Yaël Eijsden 

sportdirect-banner-690.pngsportdirect-banner-320.png