Helmond Sport / 09 februari 2017

voorbeschouwing vvv-venlo - helmond sport

Morgenavond gaat Helmond Sport op bezoek in Seacon Stadion -De Koel- voor de wedstrijd tegen koploper VVV-Venlo. De ploeg van Roy Hendriksen heeft wat goed te maken na de nederlaag tegen SC Telstar. “VVV-uit is een moeilijke wedstrijd, maar ook een mooie test voor ons. We gaan keihard ons best doen om een goed resultaat te behalen”, aldus Roy Hendriksen.

Koploper Jupiler League
VVV-Venlo is bezig aan een goed seizoen, de ploeg uit Noord-Limburg heeft een periode titel op zak  en staat momenteel op de eerste plaats in de Jupiler League. De ploeg van trainer Maurice Steijn verloor echter sinds lange tijd weer eens. Jong PSV bleek op De Herdgang te sterk. Eerder dit seizoen won Onze Club in het Lavans Stadion met 2-1 van de Limburgers. “VVV-Venlo zal na de nederlaag tegen Jong PSV en eerder dit seizoen tegen ons extra gemotiveerd zijn”, zegt Hendriksen. “Het is voor ons een mooie krachtmeting, dit soort ploegen komen we ook tegen in de Play-Offs.”

Historie tegen VVV-Venlo
Helmond Sport heeft het vaak erg lastig in Venlo. Van de laatste tien uitwedstrijden in Seacon Stadion -De Koel- won de thuisploeg er acht, werd het twee keer gelijk en wist Helmond Sport er niet één te winnen. De laatste uitoverwinning dateert van 30 september 2000. Toen won Onze Club met 0-2 van VVV-Venlo door doelpunten van Raoul Henar en Ilja van Leerdam.

Justiana en Hasani keren terug
Gillian Justiana keert na zijn schorsing terug in de wedstrijdselectie van Helmond Sport, daarnaast is Sphend Hasani weer wedstrijdfit. Max de Boom en Sam Strijbosch zijn er vanwege blessures niet bij. De volledige selectie ziet er als volgt uit:

1            Ferhat Kaya
2            Robert van Koesveld 
3            Ron Janzen
4            Stephen Warmolts
5             Gillian Justiana
6            Steven Edwards
7            Giovanni Hiwat
8            Jason Bourdouxhe
9            Robert Braber
10          Marc Höcher
11          Furhgill Zeldenrust
12          Jordy Thomassen
15           Sphend Hasani
16          Maikel Verkoelen
20          Teije ten Den
21          Joris van Gerwen
22          Stijn van Gassel
26          Jeroen Verkennis
28          Nick de Louw
37          Yaël Eisden

sportdirect-banner-690.pngsportdirect-banner-320.png