Helmond Sport / 03 maart 2022

Vrijdagavond staat Dé Derby van Zuidoost-Brabant weer op het programma, FC Eindhoven komt te gast in het SolarUnie Stadion. De afgelopen drie edities gingen de blauw-witten met lege handen huiswaarts en vanuit Helmonds perspectief gezien mag dit het begin zijn van een langdurige trend.
Daarvoor moet echter wel een andere reeks worden doorbroken, want de Eindhovenaren presteren momenteel uitstekend. De laatste zes competitiewedstrijden werden winnend afgesloten, een zevende achtereenvolgende zege zou (in deze eeuw) uniek zijn voor onze buren.

Het team van trainer Rob Penders staat momenteel vierde in de Keuken Kampioen Divisie en kan via de (eind-)rangschikking een ticket voor de play-offs nauwelijks meer ontlopen. Daarnaast kan de derde periodetitel nog in de wacht worden gesleept, dit met de ‘hulp’ (zoals het ED dit nadrukkelijk benoemde) van Helmond Sport door afgelopen dinsdag bij naaste concurrent FC Emmen te winnen.

De meest opvallende speler aan Eindhovense zijde is geboren Helmonder Joey Sleegers, tot nu toe goed voor dertien treffers en tien assists. In de onderlinge clash eerder dit seizoen aan de Aalsterweg tekende Sleegers voor de assist bij de 2-1, de Fransman Charles-Andres Brym was de maker. De overige Eindhovense goals in dit weinig hoogstaand duel (uitslag 3-2) kwamen op naam van Jort van der Sande (tweede op de Eindhovense clubtopscorerslijst met tien treffers) en de inmiddels naar Vitesse teruggekeerde huurling Enrico Hernández.

Kaarten voor Dé Derby zijn uitsluitend online te verkrijgen via https://voetbal-helmondsport.iticketsro.com/
De kassa's aan het SolarUnie Stadion zijn gesloten op de wedstrijdavond!