Helmond Sport / 26 april 2019

We Are Helmond organiseert Remembrance Weekend

Supporterscollectief We Are Helmond staat op vrijdag 3 mei stil bij 75 jaar vrijheid, met een uitgebreid programma tijdens en rondom de wedstrijd Helmond Sport – TOP Oss. Een dag later nemen supporters van Helmond Sport het op tegen de aanhang van het bevriende Burnley FC, terwijl tevens wordt gecollecteerd voor het Veteraneninstituut.

Het supporterscollectief vraagt tijdens dit Remembrance Weekend aandacht voor de bevrijding van Helmond. Met dank aan de Engelsen werd de stad op 25 september 1944 – na een dagenlange strijd –  verlost van haar bezetter. Op vrijdag 3 mei komt daarom een honderdtal bevriende Engelse supporters op bezoek. Voorafgaand, tijdens en na de wedstrijd wordt op gepaste wijze stilgestaan bij de verdiensten van hun voorouders. Zo wordt momenteel een speciale sfeeractie voorbereid, waaronder een vuurwerkshow, en ook Defensie zal op bijzondere wijze een bijdrage leveren. Verder zijn veteranen uit de regio uitgenodigd om deze wedstrijd kosteloos bij te wonen. Want de blijk van waardering geldt eveneens voor Nederlandse (oud-)militairen, ook zij verdienen het om in het zonnetje te worden gezet. Helmond Sport – TOP Oss begint om 20.00 uur.

Supporterswedstrijd
Een dag later op zaterdag 4 mei staat een supporterswedstrijd tussen de aanhang van Helmond Sport en die van Burnley FC op het programma. Aan Helmondse zijde spelen ook enkele oud-spelers van de club mee. Zoals Mark van Dijk, Ilja van Leerdam, Bjorn Sengier en Nyron Wau. Het team komt verder onder leiding te staan van oud-speler Hans Meeuwsen. Tijdens deze wedstrijd vindt tevens een collecte plaats voor het Veteraneninstituut. Om 16.00 uur wordt er afgetrapt in stadion De Braak. De supporterswedstrijd is vrij toegankelijk.