Helmond Sport / 06 april 2019

Helmond Sport onder 13 jaar heeft vanmiddag de volgende horde genomen richting het kampioenschap in de Tweede Divisie. Na een aarzelend begin wist het team van Nick Bronzwaer en Glenda van Lieshout tegen MVV de noodzakelijke drie punten in eigen huis te houden.

Het Limburgse cadeautje na een klein kwartier (MVV had daarin al een tweetal honderd procent kansen gekregen) kwam als geroepen. Onesime Zimuangana kwam vrij voor de keeper na een verkeerde terugspeelbal en tot vreugde van de toeschouwers die de zonnige Noordtribune hadden opgezocht deponeerde hij de bal in het net (13’ ;1-0).
Daarna kwam de wedstrijd meer in evenwicht, en op slag van rust was Onesime Zimuangana zelfs dichtbij zijn tweede treffer. Zijn schot ging via de keeper tegen de lat, de bal stuiterde vervolgens nog eens op de lat, om daarna over het doel te gaan.

Na de hervatting had Helmond Sport zijn beste fase. Invaller Daan van der Linden had de 2-0 op de schoen, maar deze kwam even later van de schouder van Tarik Essakati na een vrije trap van Anouar Lemrini (41’ ;2-0). Dat Tarik Essakati niet zijn schoen gebruikte was wellicht geen toeval, de middenvelder had namelijk continu ruzie met zijn (losse) veters, iets waar ook scheidsrechter Mark Kolenberg zich nadrukkelijk mee bezighield.

In de slotfase stuurde deze scheidsrechter nog Assim Farah van het veld wegens natrappen, maar ook met een man minder kwam de zege niet in gevaar. In blessuretijd wist MVV weliswaar een vrije trap vanaf dertig meter rechtstreeks in het doel van Tijn Willems te plaatsen (60’+1 ;2-1), maar een halve minuut later was het Onesime Zimuangana die met een lobje over de keeper voor het slotakkoord zorgde (60’+2 ;3-1).

Met nog vijf wedstrijden te gaan (de laatste is tegen koploper Achilles ’29) heeft Helmond Sport alle troeven voor het kampioenschap nog in eigen hand. Dinsdag 16 april (aanvang 19.00h) is de volgende thuiswedstrijd, het laaggeklasseerde Union uit Malden zou geen onoverkomelijk obstakel mogen zijn.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie): Wessel Brugmans ; Brence van Asten, Anouar Lemrini, Daan Raijmakers, Thijs Vosselman ; Cas Molenaar, Ties Mezenberg, Tarik Essakatti ; Jayden Davelaar, Onesime Zimuangana, Thijs Joosten.
Ingevallen: Assim Farah, Julian Geerts, Nassim Izmar, Daan van der Linden en Tijn Willems (keeper).
Geel: Farah (32’ ; neerhalen tegenstander).
Rood: Farah (52’ ;natrappen).
Geblesseerd: Khalid El Arnouki.

Stand aan kop in de Tweede Divisie (competitie over 22 wedstrijden):
1. Achilles ’29 18-48.
2. Helmond Sport 17-44.
3. FC Eindhoven 17-38.
4. UDI’19 19-36.
5. Fortuna Sittard 17-33.