Helmond Sport / 12 november 2017

Op de derde en laatste dag van het zeer succesvolle jubileumweekend hebben oud-spelers van Helmond Sport een aantrekkelijke onderlinge wedstrijd gespeeld. In het Lavans Stadion werd, in tegenstelling tot de dag ervoor bij de wedstrijd tussen het eerste elftal en Vfl Bochum, volop gescoord.

Helmond Sport had een kleine veertig oud-spelers bereid gevonden om een actieve bijdrage te leveren aan het 50-jarig jubileum. De meeste aandacht ging daarbij uit naar de spelers die waren gekozen in het zogenaamde Gouden Elftal, op 27 juli jl. tot stand gekomen via een Internet-verkiezing onder de supporters van Helmond Sport. Dit team, "GOUD" genaamd, moest echter met 3-6 het onderspit delven tegen "OUD". Daarbij moet wel worden vermeld dat de coach van OUD (Rob Landsbergen) geen enkel middel schuwde om de winst te kunnen grijpen, keeper Remond Strijbosch werd zonder pardon onmiddelijk na zijn eerste tegentreffer gewisseld. Toen ook zijn verrassende vervanger Mario Captein zijn doel niet schoon wist te houden, introduceerde de lange (voormalige) voorstopper een tactisch nieuwtje door beiden tegelijkertijd in het doel te plaatsen.
De mooiste goal van deze 2 maal 25 minuten durende wedstrijd kwam op naam van Arie Meeuwsen. Op 23 juni 1968 verscheen zijn naam al met gouden letters in de geschiedenisboeken van Helmond Sport (door zijn treffer tegen FC Vlaardingen werd de promotie vanuit de tweede naar de eerste divisie een feit), bijna vijftig jaar later verbaasde hij de paar honderd aanwezige toeschouwers met een magnifieke kopbal. 

sportdirect-banner-690.pngsportdirect-banner-320.png