Helmond Sport / 05 oktober 2019

In het weekend dat de officiële start wordt gegeven voor de bouw van de nieuwe Sportcampus op De Braak, speelde Helmond Sport voor het eerst met twee jeugdelftallen gelijktijdig thuis. Helmond Sport onder 14 jaar won in het SolarUnie Stadion (dat in 2023 wordt vervangen door een nieuwe accomodatie) met 3-0 van Fortuna Sittard. Op een van de reeds in gebruik genomen kunstgrasvelden ging Helmond Sport onder 13 jaar met 0-6 onderuit tegen Westlandia.

foto_20191005_133528_0.jpg

Het team van Nick Bronzwaer en Glenda van Lieshout maakte in deze voor hun nieuwe omgeving een bijzonder onwennige indruk. Na een kwartier spelen hadden de gasten uit Naaldwijk al een 0-4 voorsprong genomen, Helmond Sport O13 werd in deze fase al in het eigen strafschopgebied vastgezet. Na 25 minuten spelen kwam pas het eerste Helmondse gevaar, het schot van Noa Paolo werd echter gekeerd. Kort voor rust viel ook nog de 0-5, na de rust kregen Samet Pandel en Alto Gjoka de kans om de score een wat dragelijk aanzien te geven. De eretreffer was Helmond Sport niet gegund, vijf minuten voor tijd moest er zelfs nog een zesde tegentreffer worden geïncasseerd.

foto_20191005_125855.jpg

Opstelling Helmond Sport O13 (4-3-3 formatie):
Daan van Gog ; Mees Rooijakkers, Alto Gjoka, Tijn Landheer, Mauro Gilsing ; Dayen Geerts ; Taeke Captein, Cheick Arouna Fofana ; Noa Paolo, Joep Kivits, Julian Botterweck.
Ingevallen: Bart van Gog, Daan Kretschmer, Samet Pandel en Ward van Sleeuwen (keeper).
Geblesseerd: Jesse Dortmans.

In het ‘vertrouwde’ SolarUnie Stadion deed Helmond Sport O14 het een stuk beter, na een 2-0 ruststand werd het 3-0 voor het team van Nyron Wau. De goals kwamen op naam van Julian Geerts, Daan van der Linden en invaller Tarik Essakkati.

O14_Fortuna2.jpg

Opstelling Helmond Sport O14 (4-4-2 formatie):
Wessel Brugmans ; Jayden Davelaar, Daan Raijmakers, Khalid El Arnouki, Daan van der Linden ; Ties Mezenberg, Thijs Joosten, Aimar Balic, Anouar Lemrini ; Julian Geerts, Djordie van de Wetering.

O14_Fortuna3.jpg