Helmond Sport / 25 januari 2020

Helmond Sport O13 heeft vanmiddag de eerste thuiswedstrijd van de voorjaarscompetitie in de Eerste Divisie Laag gewonnen, in het SolarUnie Stadion was het team van Nick Bronzwaer en Glenda van Lieshout met 3-1 te sterk voor Westlandia.

De club uit Naaldwijk was in de najaarscompetitie nog een echte ‘Angstgegner’, zowel uit (3-2) als thuis (0-6!) bleef Helmond Sport met lege handen achter. Van angst was nu niets te merken, vanaf het beginsignaal werden de gasten onder druk gezet. Dit werd al snel in de score uitgedrukt, na een overtreding op Julian Botterweck binnen de beruchte lijnen, schoot Taeke Captein vanaf de beruchte stip de toegekende strafschop via de onderkant van de lat binnen (3’ ;1-0).

Na dit spectaculaire begin verliep het restant van de eerste helft redelijk tam, maar daar kwam in de slotfase weer verandering in. Keeper Ward van Leeuwen zag zich gepasseerd door een aanvaller die niet verder dan een halve meter van de achterlijn stond (31’ ;1-1).
Dezelfde keeper kreeg een paar minuten later ook nog een strafschop tegen, dit na een vermeende overtreding. Tot zijn opluchting werd de penalty over het doel geschoten, een achterstand zou gezien het spelbeeld voor de rust zeker onterecht zijn geweest.

Na de hervatting was Helmond Sport duidelijk de bovenliggende partij. Joep Kivits kwam alleen voor de keeper, Daan Kretschmer was dicht bij een treffer door deze keeper in zijn eigen doelgebied op te jagen. Laatstgenoemde zou even later toch voor de verdiende voorsprong zorgen, een schitterende actie waarin Julian Botterweck ook nog zijn aandeel had, werd op een fraaie wijze afgerond met een schot net onder de lat (57’ ;2-1).
De beslissing viel vijf minuten voor tijd toen de ingevallen Cheick Arouna Fofana een mooie dribbel besloot met een onhoudbaar schot in de hoek (65’ ;3-1). Helmond Sport O13 heeft nu drie punten uit twee wedstrijden in deze poule van acht teams. Over twee weken staat de volgende wedstrijd op het programma, uit tegen sv Urk.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Ward van Sleeuwen ; Bart van Gog, Mees Rooijakkers, Tijn Landheer, Mauro Gilsing ; Alto Gjoka, Dayen Geerts, Taeke Captein ; Joep Kivits, Julian Botterweck, Daan Kretschmer.
Ingevallen: Cheick Arou Fofana.
Geel/Rood: Geen.
Op de bank en niet ingevallen: Daan van Gog.
Geblesseerd: Jesse Dortmans, Noah Paolo en Samet Pandal.