Helmond Sport / 19 juni 2023

Zeven jaar na zijn vertrek naar sc Heerenveen keert Wouter van der Steen terug naar Onze Club. De nu 33-jarige doelman heeft een contract getekend voor twee jaar met een optie voor nog een jaar.

WoutervanderSteen_20230616-02.jpg

Op zestienjarige leeftijd belandde de geboren Vughtenaar in de jeugdopleiding van Helmond Sport, daarvoor was hij actief bij PSV en in zijn geboortedorp bij Zwaluw VFC. Na een uitstekende periode bij Jong Helmond Sport (dat indertijd in de Beloften Eredivisie uitkwam) debuteerde hij onder de toenmalige hoofdtrainer Jurgen Streppel in oktober 2010 in het eerste elftal. In totaal zou hij 152 wedstrijden voor Helmond Sport keepen, om in 2016 de overstap te maken naar sc Heerenveen waar wederom Jurgen Streppel de hoofdtrainer was. In de eredivisie kwam hij in twee jaar tijd slechts tot vijf optredens, waarna hij koos voor FC Den Bosch. Recente ontwikkelingen deden de Bossche aanvoerder doen besluiten om na vijf jaar (met daarin 183 optredens) afscheid te nemen, ondanks zijn tot medio 2024 doorlopend contract. 

Van der Steen over zijn terugkeer bij Onze Club: "Toen Helmond Sport zich onlangs bij mij meldde, kreeg ik meteen warme gevoelens. Het voelt trouwens ook helemaal niet alsof het al zeven jaar geleden is dat ik hier ben vertrokken. Bij de wedstrijden die ik met FC Den Bosch tegen Helmond Sport speelde, werd ik ook altijd hartelijk onthaald door de Helmondse fans. Maar het verleden is natuurlijk niet de belangrijkste drijfveer voor mijn terugkeer, mijn motivatie haal ik uit de ambitieuze plannen die Helmond Sport heeft. Keepen in het nieuwe stadion is een van de mooie vooruitzichten!"

20230616_WoutervanderSteen.jpg