Helmond Sport / 18 september 2018

De reserves van Helmond Sport (aangevuld met enkele spelers van VVV) hebben vanavond een zeer ruime zege behaald op FC Dordrecht, het was pas het tweede competitieduel voor het team van Remond Strijbosch. De eerste wedstrijd werd met 5-0 verloren van een veel te sterk Feyenoord, maar na vanavond is er alweer sprake van een positief doelsaldo.

De gasten kregen een tweetal kansen in het eerste kwartier, daarna kwam Helmond Sport beter in de wedstrijd. Marijn van Heugten kreeg een opgelegde kans, maar schoot te zwak in. Een fraaie kopbal van Sprangers trof wel het net, maar de international van Haiti stond helaas buitenspel. Deze twee spelers zorgden vervolgens samen voor de openingstreffer, de assist was van Sprangers, het fraaie afronden van Marijn van Heugten (32' ;1-0). Net voor rust was Haydari dichtbij de gelijkmaker, maar net na de hervatting verdubbelde Helmond Sport de voorsprong, Verkennis gaf Sprangers een niet te missen kans (50' ;2-0).

De beslissing viel na een treffer van Albian Muzaqi (70' ;3-0), en even later benutte Juul Respen een strafschop die hij zelf had verdiend (72' ;4-0). Vervolgens tekende de snelle invaller Joshua Geurts voor zijn tweede assist, na Muzaqi kon nu Juul Respen profiteren (80' ;5-0). Het slotakkoord in een prima tweede helft kwam van de voet van Dylan de Braal die van dichtbij doel trof (90' ;6-0).

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie): 
Stefan Tielemans ; Jeroen Verkennis, Dylan de Braal, Dion van Horne, Nick de Louw ; Kimbyze Kimby Januario VVV, Marijn van Heugten (69' Sotirios Kokkinos VVV) , Kay van de Vorst VVV (75' Martijn Samson VVV) ; Richelor Sprangers (51' Joshua Geurts VVV), Albian Muzaqi, Juul Respen.
Op de bank en niet ingevallen: Jamie Watt (keeper).

Opstelling FC Dordrecht (4-3-3 formatie):
Petar Stoskovic ; Cunayt Blackson, Ralph de Kok, Brandan Vrede, Jayson Donk ; Rob Keuken, Renny Piers Smith, Caoimhin Geita Fowler ; Omran Haydari, Abdullah Achahbar, Quincy Hogesteger.

De stand in de reserve competitie poule B:
1. ADO Den Haag 3-9.
2. RKC Waalwijk 4-9.
3. Willem II 4-9.
4. Feyenoord 3-6.
5. Fortuna Sittard 3-6.
6. NAC 3-6.
7. VVV/Helmond Sport 2-3.
8. Roda JC 4-3.
9. Excelsior 3-1.
10. Dordrecht 4-1.
11. Eindhoven 3-0.

sportdirect-banner-690.pngsportdirect-banner-320.png