Helmond Sport / 14 juli 2015

Helmond Sport houdt Willem II op 1-1

Helmond Sport heeft vanavond in een oefenwedstrijd tegen Willem II een zeer verdienstelijk gelijkspel gehaald, voor meer dan duizend toeschouwers werd het op het terrein van TSV-Longa 1-1. Vooral in het eerste half uur had het team van Jan van Dijk nauwelijks moeite met de Tricoloros die vooral opvielen door traag en dan ook nog eens slordig spel. De Helmondse voorsprong paste dan ook geheel in het wedstrijdbeeld, na een steekpass van Kevin Visser kon de van Willem II overgekomen spits Charlton Vicento fraai afronden (10' ;0-1).

Het team van ex-HS trainer Jurgen Streppel kwam in de eerste helft tot welgeteld een vrije kans (Wesley de Sa), en moest het verder doen met wat speldeprikken van (eveneens ex-HS) Bruno Andrade, en ook Robert Braber (nog wat langer geleden actief bij HS) liet zich eenmaal zien met een achterwaartse kopbal. Na de rust kwam er bij de thuisclub met Guus Joppen nog een speler met een Helmonds verleden binnen de lijnen, en nadat HS gaandeweg de tweede helft ook de nodige wissels toepaste, werd langzamerhand de controle over de wedstrijd verloren. Tot dan toe had de uitblinkende Bjelica alle gaatjes in de verdediging kunnen corrigeren (hij liep uiteindelijk zelfs kramp op na zijn zoveelste gewonnen duel), maar uiteindelijk moest de Helmondse verdediging zich toch gewonnen geven. Invaller Mathieu had al een opgelegde kans gemist op de gelijkmaker, en vijf minuten later was er geen houden meer aan toen Nicky Kuiper de derde Tilburger was die binnen drie seconden oog in oog met Van der Steen stond (76' ;1-1).  

Opstelling HS (4-3-3 formatie):
Wouter van der Steen - Stephen Warmolts, Aleksander Bjelica, Sven van de Kerkhof (81' Maiky Fecunda), Gillian Justiana (71' Tim Rerimassie) - Kevin Visser, Mounir el Allouchi (75' Colin van Gool), Steven Edwards - Marc Koot (46' Roel van de Sande), Charlton Vicento (63' Jeffrey van Nuland), Stanley Elbers.
Geel: Van de Kerkhof en Bjelica.

Foto's: ProShots / Toine Damen

sportdirect-banner-690.pngsportdirect-banner-320.png