https://www.helmondsport.nl/sites/default/files/styles/speler_bg__1600x800_/public/afbeeldingen/spelers/HS_TEAMSPELER_02_39.jpg?itok=4Nnnr5Er
20
Enrik
Ostrc
Middenvelder
Leeftijd
21
Nationaliteit Sloveen
Geboorteplaats Kozina

De Sloveen Enrik Ostrc heeft een contract voor twee seizoenen getekend. Tot januari 2022 speelde Ostrc zijn wedstrijden voor NK Olimpija, in totaal kwam hij veertig keer uit op het hoogste niveau in Slovenië. Tijdens zijn debuut op slechts zeventienjarige leeftijd gaf hij met een prachtig doelpunt meteen zijn visitekaartje af. Daarnaast was hij actief in vijf kwalificatieduels voor de Europa League en Conference League.

Tijdens zijn laatste jaar in zijn vaderland stond hij al onder contract bij Troyes, deze Franse club nam hem in januari 2021 over maar verhuurde hem onmiddellijk terug aan zijn oude club. Aansluitend werd hij eveneens verhuurd, bij Lommel SK speelde hij negen wedstrijden in de Challenger Pro League, de Belgische tegenhanger van onze Keuken Kampioen Divisie. Verder kwam hij elfmaal uit voor vertegenwoordigende Sloveense jeugdelftallen, de laatste keer maart 2023 voor Slovenië-O21 tegen Azerbeidzjan.

Statistieken

Seizoen Wedstrijden Goals
2023-2024 3 0