https://www.helmondsport.nl/sites/default/files/styles/speler_bg__1600x800_/public/afbeeldingen/spelers/HS_TEAMSPELER_01.jpg?itok=e8mUKJZQ
18
Jafar
Arias
Aanvaller
Leeftijd
27
Nationaliteit Curaçao
Geboorteplaats Willemstad

Jafar Arias heeft een contract getekend tot aan het einde van dit lopende seizoen, met een optie voor nog een jaar. De ervaren Curaçaose aanvaller met o.a. 83 Eredivisiewedstrijden in zijn bagage, kwam meest recentelijk kwam uit voor FC Argeş dat vorig seizoen op een vijfde plaats eindigde in de Roemeense Superliga. Arias kwam tot twee treffers in negentien optredens, waarbij moet worden aangetekend dat hij nooit een volledige wedstrijd speelde voor de club uit de stad Pitesti.

Het seizoen daarvoor degradeerde hij met VVV Venlo uit de Eredivisie, hij bracht vier treffers op zijn naam waaronder één tegen PSV. Ook met FC Emmen en FC Groningen speelde hij op het hoogste niveau. Bij laatstgenoemde club maakte hij in november 2014 zijn debuut in de Eredivisie.
Tussen 2015 en 2018 kwam hij drie seizoenen uit voor FC Dordrecht in de Eerste Divisie, daar scoorde hij dertienmaal in 63 wedstrijden. Op 22 september 2017 scoorde hij in Helmond tégen Helmond Sport, het betrof de Dordtse gelijkmaker in het uiteindelijk in 1-2 geëindigde duel.

Statistieken

Seizoen Wedstrijden Goals
2022-2023 24 1