Helmond Sport / 17 oktober 2018

Geen uitsupporters bij Helmond Sport - MVV Maastricht

Op vrijdag 26 oktober staat de competitiewedstrijd Helmond Sport - MVV Maastricht op het programma. Vanuit Helmond Sport is besloten dat de bezoekende fans van MVV Maastricht niet welkom zijn bij deze wedstrijd. 

Leon Vlemmings, algemeen directeur van Helmond Sport legt uit waarom dit besluit door Helmond Sport is genomen. “Er hebben zich voor, tijdens en na de laatste ontmoeting in april diverse incidenten voorgedaan. Dit heeft binnen en buiten de club voor veel negatieve publiciteit gezorgd. Uit onze analyse blijkt dat er op 6 april  een grote groep MVV supporters het vak voor de bezoekende supporters is binnengedrongen, waarbij onze stewards bewust zijn overlopen. Deze supporters deden dat in een door hen voorbereide actie die er overduidelijk op was gericht om een provocerende vlag het supportersvak binnen te brengen. Juist inzake deze vlag zijn vooraf met MVV Maastricht duidelijke afspraken gemaakt. Deze afspraken zijn niet nagekomen en aansluitend hebben wij vanuit MVV Maastricht geen medewerking gekregen voor het onderzoek naar deze voorvallen. Voor ons zijn dit redenen om de Maastrichtse supporters voor de wedstrijd van 26 oktober a.s. te weigeren. Ik heb de directie van MVV laten weten in gesprek te willen over hoe we dit in de toekomst kunnen voorkomen.”

Parallel aan het besluit van Helmond Sport heeft de lokale gezagsdriehoek besloten om de supporters ook in de stad te weren middels een gemeentelijk gebiedsverbod. Burgemeester Blanksma: “Helmond Sport neemt als gastheer van de wedstrijd haar verantwoordelijkheid voor de veiligheid. Daar koppelen wij een gemeentelijk gebiedsverbod aan. Dit betekent dat mensen die zich zichtbaar maken als supporter van MVV op 26 oktober niet welkom zijn in Helmond. Hiermee moet de openbare orde in de omgeving van het stadion en in de binnenstad die dag gewaarborgd blijven.”

Helmond Sport zet in op een duurzame relatie met andere voetbalclubs. Zij streeft daarom naar een goede toekomstige samenwerking met MVV Maastricht.