Maatschappelijk / 27 maart 2015

Helmond Sport Buurt League voor tweede jaar van start

Vandaag heeft de kick-off van de Helmond Sport Buurt League plaatsgevonden in het Lavans Stadion. Het is alweer het tweede jaar dat deze straatvoetbalcompetitie die draait om sport, fair play én maatschappelijke doelen van start gaat.

“In de leeftijdscategorie 12 tot 14-jarigen strijden zeven teams uit de wijken Binnenstad, Noord, Oost, Stiphout en West tegen elkaar. Normaal gesproken worden deze straatvoetbalwedstrijden in de eigen wijk gespeeld”, legt Mario Captein, algemeen directeur van Helmond Sport uit. “De teams uit de wijken kunnen de belangrijkste punten verdienen door het uitvoeren van diverse buurtbijdragen. Op deze manier wordt de gehele buurt bij het project betrokken. Het voetbal is wel het element dat de deelnemers met elkaar verbindt. Ook de spelersgroep van Helmond Sport is hierbij betrokken.” 

Dit jaar worden de deelnemers opgedeeld in twee leeftijdscategorieën, om de competitie nog spannender te maken. De competitie voor 14 tot en met 16-jarigen gaat in juli van start. De Helmond Sport Buurt League is een initiatief van Helmond Sport Samen en wordt georganiseerd in samenwerking met LEV groep, JIBB en diverse wijkraden. De competitie wordt mogelijk gemaakt door diverse partners waaronder VSB Fonds, Oranje Fonds, Vlisco, WoCom, Volksbelang, Woonpartners, Bergopwaarts en Sterk Reclamebureau. 

 

 

sportdirect-banner-690.pngsportdirect-banner-320.png