Helmond Sport / 15 oktober 2018

Helmond Sport o13 speelt gelijk tegen Achilles’29

Op zaterdag 13 oktober speelde de Helmond Sport o13-1 de tweede thuiswedstrijd van het seizoen tegen Achilles’29 uit Groesbeek. Voorafgaand aan de wedstrijd was al bekend dat dit een goede tegenstander zou kunnen worden. In de praktijk bleek dit ook zo te zijn.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het duidelijk dat de bezoekers uit Groesbeek er een mooie pot van wilden maken. Na twintig minuten kreeg Achilles’29 een strafschop toegewezen na een handsbal in het zestienmetergebied. De penalty werd benut en daardoor keken onze jongens tegen een 0-1 achterstand aan. Na 25 minuten werd de stand echter weer gelijk getrokken en gingen beide ploegen met een 1-1 stand rusten.

Na rust scoorde Achilles’29 door een onoplettendheid in de verdediging de 1-2. Hierdoor moest onze O13 wederom van een achterstand proberen terug te komen. Het was worstelen om uiteindelijk in de laatste minuut toch nog de gelijkmaker te produceren, 2-2. Nu een paar dagen vakantie en dan op naar komende zaterdag. Dan staat er een oefenwedstrijd gepland tegen SV Straelen uit Duitsland. De aftrap van dat duel is om 12.30 uur in het SolarUnie Stadion.