Helmond Sport / 09 februari 2017

Louis Coolen aan de slag bij Helmond Sport

Vanaf 1 maart 2017 keert Louis Coolen terug bij Helmond Sport, als adviseur voor de directie. Hij zal  op parttime basis advies- en consultancy activiteiten gaan verrichten voor zowel Helmond Sport als OMO Scholengroep Helmond.
De werkzaamheden van Coolen sluiten volledig aan bij de gezamenlijke ambitie van de gemeente Helmond, OMO Scholengroep Helmond en Helmond Sport om Sportpark De Braak te ontwikkelen tot een sportcampus voor de hele stad. Een plek waar onderwijs, gezondheid, breedtesport en topsport samenkomen.

“We zijn erg blij dat we Louis Coolen weer aan Helmond Sport hebben kunnen binden. Louis zal ons gaan adviseren over de technische kant van de BVO en het schrijven van een plan voor een vernieuwde jeugdopleiding met een eigen identiteit”, zegt Philippe van Esch, voorzitter Helmond Sport.

“Het Dr. Knippenbergcollege, onderdeel van de OMO Scholengroep Helmond, wil het profiel als ‘topsportvriendelijke school’ verder ontwikkelen. Daarnaast willen we als school een belangrijke bijdrage leveren aan een jeugdopleiding in Helmond”, aldus Hans Schapenk, rector OMO Scholengroep Helmond.

Louis Coolen was in het verleden vijf jaar hoofdtrainer bij Helmond Sport. In zijn eerste seizoen werd de halve finale van de KNVB beker behaald. In het seizoen 1998-1999 eindigde Helmond Sport op een vierde plaats in de Eerste Divisie en plaatste het team zich voor de nacompetitie. Daarna vertrok hij voor vier jaar als assistent naar Roda JC, om na twee jaar FC Eindhoven, voor acht jaar naar Rusland te vertrekken. Daar zette hij twee internationale voetbalopleidingen neer naar Europese maatstaven, o.a. bij FC Zenit Sint Petersburg.

sportdirect-banner-690.pngsportdirect-banner-320.png